FOTO: Vatrogasci iz Donje Poljane i još osam DVD-ova uspješno odradili pokaznu vježbu

VV | 30.8.2017. u 14:33h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju 27. kolovoza u Donjoj Poljani održana je pokazna vježba Vatrogasne zajednice Grada Varaždinske Toplice. Osim domaćina i organizatora vježbe, DVD-a Donja Poljana, u vježbu su bili uključeni članovi još osam lokalnih DVD-ova - Varaždinske Toplice, Vrtlinovec, Leskovec, Tuhovec, Gornja Poljana, Drenovec, Svibovec i Greščevina.

Sudjelovalo je 45 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila različitih namjena. Simulirana je situacija naleta automobila na stambeni objekt, prilikom čega je došlo do zapaljenja stambenog objekta, dok je u automobilu ostala zarobljena unesrećena osoba. Vatrogasci su u sklopu vježba imali zadatak rezanjem automobila osloboditi unesrećenika te ugasiti požar na stambenom prostoru.

Samom gašenju požara u prvi se trenutak pristupilo s dvije cisterne, ali kako je vatra zahvatila veliki dio stambenog objekta, u sklopu vježbe je organizirana i relejna dobava vode iz toka rijeke Bednje, s obzirom na to da na požarištu nije bila dostupna hidrantska mreža.

Uspješno obavljena vježba, sa spašenom osobom i ugašenim požarom, potvrdila je kako su vatrogasci s područja Varaždinskih Toplica na iznimno visokoj razini pripremljenosti i za najekstremnije situacije u kojima se potencijalno mogu naći. Tome su posvjedočili i Nedeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije te Dejan Ivanušec, v.d.
županijskog vatrogasnog zapovjednika.

Inače, DVD Donja Poljana osnovan je 1950. godine. U proteklih dvadesetak godina izgrađen je novi Vatrogasni dom sa spremištem, a DVD trenutno ima 60-ak članova od kojih je njih deset operativnih.
U veljači ove godine kupljeno je i rabljeno navalno vozilo opremljeno cisternom i samostalnom pumpom visokog pritiska. Vozilo je tvornički opremljeno i motornom pumpom vezanom na motor kamiona s prednje strane, čime su zadovoljeni visoki tehnički standardi za odrađivanje i složenih vatrogasnih intervencija.

Označeno u