Varaždinski Crveni križ podijelio 150 paketa socijalno ugroženim građanima Foto: GDCK Varaždin

Varaždinski Crveni križ podijelio 150 paketa socijalno ugroženim građanima

Varaždinske vijesti | 9.12.2016. u 15:34h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Kako bi barem malo uljepšali božićne blagdane socijalno ugroženih stanovnika grada Varaždina, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin ove je godine podijelilo ukupno 150 prehrambenih paketa.

Paketi su kupljeni sredstvima prikupljenim u tradicionalnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu" te sredstvima iz vlastitog proračuna.

- I ovaj put smo imali veliku pomoć volontera - učenika II. gimnazije Varaždin koji su nam pomogli pakirati pakete, stoga im se još jednom zahvaljujemo kao i prof. Ivani Žnidarić Kajić - ističu iz GDCK-a Varaždin i dodaju da su u tijeku i prijave korisnika Zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Varaždin, koji će biti uključeni u podjelu paketa hrane i higijene tijekom 2017. godine.

Paketi će biti osigurani putem projekta "Humanitarni paket za središnju Hrvatsku" kojeg je Hrvatski Crveni križ potpisao s Ministarstvom socijalne politike i mladih iz EU operativnog programa FEAD. Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin partner je na projektu te je sukladno tome predviđena podjela humanitarnih paketa u hrani i higijenskim potrepštinama za najpotrebitije korisnike na području djelovanja društva.