Uskoro počinje rekonstrukcija nasipa Virje Otok-Brezje vrijedna 24,8 milijuna kuna

IHR/Varaždinske vijesti | 13.2.2019. u 17:47h | Objavljeno u Našim krajem

- U građenje nerazvrstanih cesta, dionica Falinić Breg-Prekorje, uloženo je gotovo 900.000 kuna preko Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja s 400.000 kuna financira odvodnju oborinskih voda i nogostup u Ulici Stjepana Radića u Križovljanu Radovečkom. Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobivamo 400.000 kuna za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kampa u Cestici. U tijeku je i energetska obnova sportskog objekta NK Dinamo Babinec s više od 350.000 kuna iz Ministarstva graditeljstva, dok je iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava, odnosno Socijalnog fonda stiglo je gotovo 1,5 milijuna kuna za program 'Zaželi' koji uključuje i zapošljavanje žena s područja općine Cestica. Dakle, možemo biti vrlo zadovoljni sredstvima s kojima država pomaže projekte i razvoj naše općine - rekao je Tomislav Lazar, predsjednik cestičkog HDZ-a na sjednici Županijskog odbora HDZ-a koje je održano u Općini Cestica.

Lazar je najavio da će najveći projekt biti izgradnja Kulturnog centra koji je prijavljen na mjeru 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Vrijednost investicije je više od 4,8 milijuna kuna što ju čini najbitnijom u Općini Cestica.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak podsjetio je da je još početkom godine najavio da će se sjednice Županijskog odbora održavati diljem županije, te je nakon Svetog Đurđa na red došla Cestica. Iduća bi trebala biti na ivanečkom području.
- Jednom mjesečno održavamo sjednice, svaki put u drugoj sredini odnosno općinskoj organizaciji. Nastojimo čuti inicijative, ideje, ali i probleme s kojim se susreću naša lokalna vodstva. Također to je i prilika da se porazgovara o projektima koji se provode na tom području. Osim projekata koje je naveo predsjednik Općinske organizacije Cestica Lazar, ovom prilikom ističem i projekt rekonstrukcije nasipa Virje Otok-Brezje, dužine 3,7 kilometara vrijednosti 24,8 milijuna kuna, a planirani početak gradnje je u travnju ove godine - najavio je Stričak.