"Rode" nakon 16 godina podstanarstvo zamijenile vlastitim prostorima Foto: USJP Roda

"Rode" nakon 16 godina podstanarstvo zamijenile vlastitim prostorima

V.M./Varaždinske vijesti | 8.12.2016. u 13:53h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon 16 godina rada, Udruga Specijalne jedinice policije "Roda" konačno je dobila vlastite prostore u sklopu Društvenog doma u Poljani Biškupečkoj.

Povodom Dana grada Varaždina članovi Udruge su i službeno otvorili svoje nove prostorije koje su dobili na korištenje od Grada Varaždina.
Nove moderne i funkcionalne prostorije članovima Udruge omogućit će okupljanje i redovita druženja te tako olakšati ispunjavanje ciljeva koje su si zadali.

- Gotovo 16 godina bili smo podstanari u Križanićevoj ulici kod raznih srodnih udruga, a sada smo napokon u vlastitim prostorijama. Time nam je naravno omogućen lakši rad. Naša udruga je vrlo aktivna i ovo je mjesto gdje ćemo moći održavati svoje sastanke, izložbe i razna druženja - istaknuo je predsjednik Udruge SJP "Roda" Goran Mihalić.

Udruga je prostore u Društvenom domu u Poljani Biškupečkoj dobila zahvaljujući Gradu Varaždinu, a na otvorenju je članove Udruge i goste pozdravio gradonačelnik Goran Habuš.

- Ono što mene posebno veseli jest da smo vjerojatno jedan od posebnih gradova u Republici Hrvartskoj u kojem branitelji i u mirnodopsko vrijeme s jednakim žarom i jednakom ljubavlju prema domovini nastavljaju raditi kroz humanitarni rad u udruzi i naravno da za to trebaju i svoje prostore - rekao je na otvorenju varaždinski gradonačelnik.

U vrijeme domovinskog rata Rode su jedna od prvih postrojbi koja je krenula u obranu domovine i sudjelovala na svim bojištima u Hrvatskoj. U vrijeme mira, zadaća im je brinuti o svojim članovima, bivšim pripadnicima specijalne jedinice, o obiteljima svojih deset poginulih i jednog nestalog suborca i održavati sjećanje na njih.

Na samom otvorenju novih prostorija postavljena je i izložba ratnih fotografija članova Udruge Specijalne jedinice policije "Roda" koje su prikupili sami članovi i ratni fotoreporteri.

usjp_roda_novi_prostori_2.jpg

usjp_roda_novi_prostori_3.jpg

usjp_roda_novi_prostori_5.jpg

usjp_roda_novi_prostori_7.jpg

usjp_roda_novi_prostori_4.jpg

usjp_roda_novi_prostori_6.jpg