Uređuju se vodotoci na lepoglavskom području Foto: Grad Lepoglava

Uređuju se vodotoci na lepoglavskom području

Varaždinske vijesti | 24.6.2017. u 08:27h | Objavljeno u Našim krajem

Na području grada Lepoglave, sukladno dogovoru Hrvatskih voda i Grada Lepoglave, i dalje traju radovi na uređenju vodotoka. Nakon što je sanirano klizište i uređena korita potoka na području Kameničkog Podgorja i Lepoglavske Vesi, traju radovi na uređenju vodotoka u Mjesnom odboru Vulilišinec-Viletinec, na području zvanom Dunaj, te u Sestrancu.

Na području Dunaja očišćeno je i prošireno korito tamošnjeg potoka koji je često, za obilnih kiša, plavio okolna područja. Uz čišćenje vodotoka potoka bujičara, u Sestrancu je sanirano i klizište koje su prouzročile bujice nastale za vrijeme obilnih oborina i slijevanja velikih količina vode s Ivančice. Trenutno se kamenom utvrđuje obala navedenog potoka kako u budućnosti ne bi dolazilo do novih oštećenja obale.

- Zahvaljujući razumijevanju Hrvatskih voda i našoj dobroj suradnji, na području grada Lepoglave prije mjesec dana pokrenuti su radovi sanacije i uređivanja vodotoka koji još uvijek traju i zahvaljujući kojima će biti riješeni problemi plavljenja pojedinih gradskih područja. Riječ je o značajnoj investiciji Hrvatskih voda koja će, uz rješavanja navedenog problema, omogućiti Gradu radove na uređenju komunalne infrastrukture na područjima na kojima je uslijed poplava i pojave bujica dolazilo do njenog oštećivanja. Također, građanima će se omogućiti korištenje parcela koje su upravo zbog pojave poplava bile neiskoristive, a ne treba isključiti i estetsku komponentu odnosno uređenje područja na kojima se radovi izvode – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Kako je naglasio, Grad Lepoglava želi nastaviti s uređenjem vodotoka i na drugim gradskim područjima te s Hrvatskim vodama planira dogovoriti nastavak radova na području Žarovnice i Višnjice.