Općina je uklonila stari, derutni objekt na čijem će mjestu ove godine početi uređenje nove zelene površine

Uređenje doma, izgradnja prometnice i novog parka u Općini T. Bartolovečki

| 6.4.2017. u 19:49h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je prošle godine uređena fasada Društvenog doma u Zamlaki, ulaganja u taj objekt nastavljaju se i ove godine. Tako je ovih dana ugrađena izolacija krovišta vrijedna 14 tisuća kuna. Uz već raniju izgradnju energetski učinkovite fasade te zamjene stolarije izolacija krovišta znači daljnju uštedu na energentima.

Osim u Zamlaki projekti se realiziraju i u ostalim mjestima u Općini Trnovec Bartolovečki. Tako je u Šemovcu asfaltiran odvojak Srednje ulice za što je utrošeno 70 tisuća kuna.

Realizacijom ovog projekta nastavljamo višegodišnja ulaganja u unaprjeđenje prometne infrastrukture u Šemovcu. Prošlih godina uredili smo niz prometnica, a nisu zanemariva ni ulaganja u obnovu niskonaponske mreže. Mještani Šemovca zaslužili su ova ulaganja što je u biti i politika aktualne izvršne vlasti ravnomjernog ulaganja u sva mjesta u Općini – izjavio je načelnik općine Zvonko Šamec.

Uklanjanjem starog objekta u vlasništvu Općine i skorim uređenjem novog parka mjesto Bartolovec dobiva novu vizuru. Naime, Općina je uklonila stari, derutni objekt na čijem će mjestu ove godine početi uređenje nove zelene površine. Za rušenje i uklanjanje objekta iz proračuna je utrošeno 110 tisuća kuna dok je približno sličan iznos osiguran za uređenje parka.

U narednom razdoblju dio mjesta Bartolovec, uz državnu cestu D-2, krasit će nova zelena površina, park s klupicama za odmor. Riječ je o dijelu naselja koji vodi prema župnoj crkvi tako da će park mnogima dobro doći da se nakratko odmore i uživaju u novouređenom parku – najavio je Šamec. Izgradnja parka planirana do kraja ove godine.