U Varaždinu ozlijeđen 35-godišnji biciklist, a u Ledincu motociklistica (57) Foto: VV arhiva

U Varaždinu ozlijeđen 35-godišnji biciklist, a u Ledincu motociklistica (57)

M.P./Varaždinske vijesti | 6.11.2017. u 19:29h | Objavljeno u Našim krajem

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 nesreća od čega dvije s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom.

U subotu u 16.40 sati u Varaždinu u nesreći je ozlijeđen 35-godišnji biciklist.

Iz policije izvještavaju kako je on vozio bicikl s 0,98 promila alkohola u krvi Trgom bana Jelačića iz smjera Šenoine ulice u smjeru Kurelčeve ulice. Dolaskom do parkirališta započeo je pretjecati automobil, no budući da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, došlo je do udara desnog bočnog dijela bicikla u prednji lijevi dio automobila kojim je u istom smjeru upravljao 25-godišnjak. On je također započeo skretati ulijevo prema obilježenom parkirališnom mjestu bez da se prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Vozač bicikla ozlijeđen pri padu na kolnik, no ozljede mu još nisu okvalificirane.

U Ledincu je jučer u 18.50 sati ozlijeđena 57-godišnjakinja.

- Vozeći se motociklom iz smjera Ledinca u smjeru Ulice bana Jelačića, na nizbrdici se nije kretala uz desni rub, te je motociklom prešla na desnu stranu van kolnika na mekani dio te je izgubila nadzor nad upravljačem i pala na kolnik. Uslijed pada je teže ozlijeđena te joj je pomoć pružena u OB Varaždin - naveli su iz policije.

Označeno u