U tijeku druga faza izgradnje nogostupa u Donjoj Višnjici Foto: Grad Lepoglava

U tijeku druga faza izgradnje nogostupa u Donjoj Višnjici

Varaždinske vijesti | 20.9.2018. u 10:27h | Objavljeno u Našim krajem

Uz županijsku cestu u Donjoj Višnjici traje izgradnja novih metara nogostupa na području Grada Lepoglave.

Riječ je o drugoj fazi izgradnje nogostupa na dionici od centra Višnjice prema ulaza u Sutinsku koja obuhvaća izgradnju novih 400 metara nogostupa. Vrijednost radova doseže 450.000 kuna, a financiraju ih Županijska uprava za ceste i Grad Lepoglava. Županijska uprava za ceste pri tom je osigurala 75%, a Grad Lepoglava 25% potrebnih sredstava.

U prvoj je fazi izgrađeno također oko 400 metara nogostupa tako da će sa završetkom radova druge faze biti izgrađeno oko 800 metara nogostupa na dionici od raskrižja kod lipe prema Zlogonju do ulaska u Sutinsku. Ukupna vrijednost radova je oko milijun kuna.

- Uz dizanje komunalnog standarda, izgradnjom nogostupa nastojimo povećati sigurnost svih sudionika u prometu, posebice djece koja će sigurnije odlaziti i vraćati se iz škole – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da je izgradnja i ovog nogostupa na gradskom području rezultat suradnje Županijske uprave za ceste i Grada Lepoglave.

- Grad Lepoglava ima gotov program izgradnje nogostupa za cijelo područje Grada Lepoglave, a za koji nastojimo da bude uvršten u program izgradnje nogostupa Županijske uprave za ceste kako bi po istom ovom modelu bili izgrađeni i ostali nogostupi koje smo uvrstili u naš gradski program. Prije svega, želimo nastaviti s gradnjom nogostupa na području Žarovnice, od ulaza u Sutinsku pa prema centru Žarovnice, zatim nogostupa u Očuri uz cestu prema Golubovcu kao i u Trakošćanskoj ulici. Planirana je izgradnja nogostupa i u Lepoglavskoj Vesi, nadalje u Žarovnici te Kamenici. Ukupno je u programu predviđena izgradnja nogostupa u dužini od oko 10 kilometara – najavio je planove izgradnje nogostupa Škvarić, dodavši da je na gradskom području prije 10-ak godina bilo izgrađenih oko jedan kilometar nogostupa, a da je od tada do danas izgrađeno 15-ak kilometara nogostupa koji su uvelike povećali sigurnost građana.

lepoglava_gradnja_nogostupa_u_visnjici_1.jpg

lepoglava_gradnja_nogostupa_u_visnjici_2.jpg

lepoglava_gradnja_nogostupa_u_visnjici_3.jpg