U subotu proslava sv. Vinka uz udrugu "Pinta" u Novom Marofu

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.1.2018. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga vinogradara i voćara "PINTA" Novi Marof, uz posebno zalaganje svojih članova iz vinskih krajeva Kamena Gorica – Jelenščak - Podrute organizira proslavu blagdana Sv. Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem na otvorenom, u subotu 20. siječnja u 12 sati u Kamenoj Gorici (naselje u sastavu Grada Novog Marofa).

Program počinje Božjom riječju u Kamenoj Gorici koju će predvoditi pater Vitomir Glavaš - župnik župe sv. Antuna Padovanskog iz Novog Marofa dok će nakon mise slijediti blagoslov vinograda i vinogradara te prigodni obred rezidbe trsa u vinogradu Cesar Tomasa.

Predsjednik udruge „Pinta“, Košćak Dragutin, navodi da svi koji žele mogu sa sobom ponijeti i svoja mlada vina za degustaciju ostalim članovima i gostima te poziva sve na druženje i ugodno poslijepodne.

Udruga „Pinta“ tradicionalno će počastiti sve prisutne vinskim gulašom, špekom, kobasicama i jegerom na ražnju, kuhanim i svježim vinom, a pripremila je i prigodne čaše te kriglice za kuhano vino s natpisom „Vincekovo 2018“ Kamena Gorica - Jelenščak koje će se prodavati po cijeni od 30,00 kn (s tobolcem), a njihovom kupnjom možete stići pravo na besplatnu konzumaciju jela i pića.

Za veselicu će biti zadužen domaći sastav „Stari trsi“ iz Kamene Gorice, a nastupit će i novomarofski gosti kuburaši –„Gromovi Zagorja“ iz Tuheljskih Toplica.

Samo u slučaju izuzetno lošeg vremena kao što su snježna vijavica ili neprohodni putevi, druženje će se odgoditi za tjedan dana, odnosno za 27. siječnja, o čemu će eventualna obavijest biti objavljena na Radio Marofu.