U staroj školi u Salinovcu potrebno urediti kvalitetan društveni prostor Foto: Grad Ivanec

U staroj školi u Salinovcu potrebno urediti kvalitetan društveni prostor

V.M./Varaždinske vijesti | 7.3.2017. u 08:51h | Objavljeno u Našim krajem

U staroj školi u Salinovcu održan je radni sastanak gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića, dogradonačelnika Čedomira Bračka i pročelnice za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marine Držaić s predstavnicima Vijeća Mjesnog odbora Salinovec te svih udruga koje djeluju u tom naselju – KUD-a, DŠR-a, DVD-a i Udruge vinogradara Skrajski pajdaši.

Glavna tema razgovora bila je potreba definiranja jedinstvenog rješenja kojim bi se u školi uredio kvalitetan društveni prostor za rad svih udruga, uključujući i DVD, koji je nedavno srušio stari vatrogasni dom.

Pritom je naglašena potreba kvalitetne obnove stare škole, kako bi dugoročno mogla zadovoljiti sadašnje i buduće društvene potrebe.

Nakon razmatranja problematike, gradonačelnik Batinić pozvao je sve udruge da zajedno definiraju stvarne potrebe za prostorom, to više što su mnogi građani članovi više udruga, a i one same međusobno dobro surađuju.

- Vaši prijedlozi bit će temelj za procjenu opsega uređenja objekta koji će se morati rekonstruirati i energetski obnoviti, kako bi se smanjili sadašnji visoki troškovi njegova održavanja i uredio kvalitetan prostor za budući rad. Pošto u gradskom proračunu za to nema dovoljno novca, projekt energetske obnove morat će se kandidirati na nacionalne i EU fondove – kazao je Batinić te sugerirao DVD-u da novac, koji je namijenio za gradnju novog doma, radije usmjeri u nabavu opreme i obuku kadrova.

S time se na sastanku suglasio i zapovjednik DVD-a Matija Brežni. Kazavši da su vatrogasci već imali sastanak i ocijenili da je ova ideja hvale vrijedna, izrazio je uvjerenje da se bez većih problema s ostalim udrugama mogu dogovoriti oko korištenja škole. Jednako misle i tajnik DŠR-a Stjepan Četrtek, tajnik KUD-a Dalibor Lončar i predsjednik Skrajskih pajdaša Ivan Lončar.

Dogovoreno je da će predstavnici svih udruga zajednički definirati realne potrebe za prostorom koji bi potom Gradu Ivancu bio temelj za utvrđivanje koncepta uređenja stare škole.

Označeno u