U srijedu predstavljanje rješenja budućeg spomen-parka u Lepoglavi Foto: Grad Lepoglava

U srijedu predstavljanje rješenja budućeg spomen-parka u Lepoglavi

I.D./Varaždinske vijesti | 20.12.2016. u 13:31h | Objavljeno u Našim krajem

U lepoglavskom Domu kulture u srijedu 21. prosinca u 17 sati bit će otvorena izložba natječajnih radova pristiglih na urbanističko-arhitektonsko-krajobrazni natječaj parka 12 branitelja sa spomen obilježjem u Lepoglavi.

Na izložbi će biti predstavljeno ukupno 25 pristiglih radova među kojima i pobjednički rad prema kojem bi na Trgu 1. hrvatskog sveučilišta u Lepoglavi trebao biti uređen spomen-park za 12 poginulih branitelja s područja grada Lepoglave. Natječaj je, u okviru projekta uređenje parka, kojeg uz potporu udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava provodi Grad Lepoglava, proveden u suradnji Grada Lepoglave i Društva arhitekata Varaždin.

Za izradu projektne dokumentacije uređenja spomen parka Grad Lepoglava je s udrugom Branitelji Hrvatske Lepoglava, kao projektnim partnerom, već ranije od Ministarstva branitelja dobio potporu od 80.000 kuna. Također se očekuje da će Ministarstvo branitelja financirati i uređenje navedenog spomen-parka koji će podsjećati na veliku žrtvu branitelja s područja grada Lepoglave.