U Pušćinama uz tradicionalni prikaz žetve oživjeli rad naših predaka

V.V. | 1.7.2017. u 18:03h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Pansionu Mamica u Pušćinama danas je održana manifestacija „Mamičina žetva“.

Tijekom povijesti u Međimurju se najviše ljudi bavilo poljoprivredom, a žetva se nekad smatrala najtežim poslom za koji je bio potreban određen broj ljudi.

U suradnji s Turističkom zajednicom Nedelišća i Turističkom zajednicom Međimurske županije manifestacija želi oživjeti i prikazati rad naših predaka. 

Nekad težački posao, a danas turistički proizvod i nezaobilazna atrakcija Međimurja ove je godine oplemenjena brojnim novim sadržajima, zanimljivim za sve generacije posjetitelja.

- Ovogodišnji program koncipiran je na jednom višem nivou te obogaćen brojnim aktivnostima. Od jutarnje meditacije, vožnje turističkim vlakićem, igraonice za djecu, oslikavanja lica, seoskih igara, izrade predmeta od slame te centralnog događaja tradicionalnog prikaza žetve, uz dakako bogatu enogastronomsku ponudu -  rekla je vlasnica u ime organizatora.

z2

Današnji užurbani način života, zaboravlja ono iskonsko te se ovom manifestacijom vraćamo korijenima, tradiciji i povijesti naših predaka.

- Spajanjem različite ponude našeg Međimurja, sinergijom privatnog i javnog sektora, povezivanjem prošlosti koja je utkana u našu sadašnjost, pozicioniramo međimursku ponudu i blago našeg turizma na turističku kartu poželjnih kontinentalnih destinacija - istakla je zamjenica župana na koju se nadovezao načelnik.

- Iako su počeci bili teški, zajedničkim snagama, željom, trudom i energijom, ova manifestacija postala je prepoznatljiva i van naše županije, te su se u ovogodišnju uključili i susjedna Varaždinska županija te prijatelji iz Slovenije - objasnio je Dania.

Ovogodišnju žetvu upotpunio je i Japičin vlakec.

Označeno u