U ponedjeljak na području grada Lepoglave obvezatna deratizacija

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.5.2018. u 17:26h | Objavljeno u Našim krajem

Djelatnici Veterinarske stanice Varaždin provest će 7. svibnja na području grada Lepoglave obvezatnu deratizaciju. Deartizacija će se provesti u sljedećim naseljima: Crkovec, Donja Višnjica, Gornja Višnjica, Jazbina Višnjička, Kamenica, Kamenički Vrhovec, Kameničko Podgorje, Muričevac, Očura, Viletinec,Vulišinec, Zalužje, Zlogonje i Žarovnica.

Deratizacijom će biti obuhvaćene i svejavne površine i kanali pogodni za razmnožavanje i zadržavanje glodavaca, a provest će ju djelatnici Veterinarske stanice Varaždin, krenuvši od Bednjice, koji će po domaćinstvima dijeliti po jednu kutiju s 800 grama meka za uništavanje glodavaca.

Građani se mole da za vrijeme postavljanja meka u domaćinstvu mora biti prisutna jedna odrasla osoba, da se zatrovane meke ne diraju i ne premještaju, da se uginuli štakori i miševi zakapaju te da u slučaju nastanka problema oko provedbe deratizacije na licu mjesta o tome obavijeste osoblje koje obavlja deratizaciju ili na broju 099/6240-132.

Naime, za sve upute za deratizaciju građanima su na raspolaganju djelatnici Odjela za higijenu, okoliš i sanitaciju Veterinarske stanice d.d. Varaždin iz koje napominju da štakori i miševi ugibaju nakon 3 do 7 dana poslije uzimanja meke.