U Općini Trnovec Bartolovečki roditeljima podijeljene naknade za novorođene

V.V. | 20.4.2018. u 14:20h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Trnovec Bartolovečki u petak su podijeljene naknade za novorođene. Prva je to ovogodišnja podjela naknada, a za deset beba iz općinskog proračuna izdvojeno je 20.000 kuna.

Prethodne dvije godine, 2017. i 2016., u Općini Trnovec Bartolovečki rođeno je po 56 beba, a godinu ranije, 2015., njih 55. Općinska uprava ovim naknadama, ali i drugim pomoćima mladim mještanima želi poboljšati natalitetnu sliku.

- U pet godina kako sam načelnik Općine ovo je prva godišnja podjela naknada s najmanje novorođenih, deset. Nadam se da ćemo do kraja godine prestići prošlogodišnjih 56 beba, jer nam je svako dijete koje je rođeno u našoj općini jako bitno. Općina već drugu godinu daje novčanu naknadu od 2.000 kuna za svako novorođeno dijete, a Općinsko vijeće je za ovu godinu donijelo odluku da svako treće i slijedeće dijete bude nagrađeno s još 500 kuna - rekao je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Na podijeli naknada bili su i roditelji četveromjesečnog Noe, prvog djeteta Bojane i Marka Marjanovića.

- Novčana nam naknada puno znači. Ponajprije ćemo novac iskoristiti za kupnju potrebne opreme. Ovo je prva beba i prvih mjesec dana bilo je najteže, ali sada kad je beba malo narasla i kada smo se 'uhodali', sve je lakše - kazala je Bojana Marjanović.

Da će novac dobro doći potvrdila je i obitelj Cvrtnjak, Kruno i Romina.

- Uvijek treba nešto kupiti za bebu i ovo je jako lijepa gesta Općine da pomaže - kazao je otac malog Mateja, drugog sina uz osmogodišnjeg Lovru. A Općina, osim kad se rode, djecu pomaže i u nastavku života.

- Ulažemo u dječje vrtiće, financiramo 55 % troškova roditeljima. Velik je broj korisnika, a kada skupimo sve aktivnosti, od novorođenih, predškole, škole i stipendija, to je godišnje iz općinskog proračuna preko 3 milijuna kuna. Ali to je ulaganje u budućnost i sretan sam zbog toga. Bez djece nema budućnosti. Možemo mi napraviti ceste, rasvjetu ili bilo što drugo, ali bez djece od toga nema koristi - zaključio je načelnik Šamec na prvoj ovogodišnjoj podjeli naknada za novorođene.

Označeno u
Galerija slika