U nedjelju obilježavanje Dana Oružanih snaga RH u Lepoglavi

J.Š./Varaždinske vijesti | 25.5.2017. u 14:38h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i ove će godine, zahvaljujući udruzi Branitelji Hrvatske Lepoglava, biti obilježen u Lepoglavi.

U nedjelju, 28. svibnja udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava organizira obilježavanje Dana oružanih snaga te ujedno i Dan otvorenih vrata Udruge. Za taj su dan priredili brojna zanimljiva događanja koja će se većinom održavati u Gradskom parku kod Doma kulture u Lepoglavi.

Program počinje u 8 sati, u lepoglavskoj župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, misom zadušnicom za sve poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelje te za sve pripadnike OS RH.

Potom će, u 9.30 sati, kod centralnog križa na gradskom groblju u Lepoglavi biti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje s područja grada Lepoglave.

Program u Gradskom parku počinje u 10 sati od kada će se moći razgledati izložba ratnih fotografija, ratnog i vojnog znakovlja i još nekih zanimljivih ratnih eksponata od nekoliko braniteljskih udruga s područja Županije varaždinske, zatim vojna oprema među kojom se izdvaja specijalno oklopno vozilo MRAP, predstavljene će biti današnje Oružane snage te mogućnost vojnog školovanja i zapošljavanja u Oružanim snagama.

U okviru programa, udruga P.A.S. (Paintball, Airsoft i Survival) Lepoglava će sa srodnim klubovima koji se bave paintball, airsoft i survival aktivnostima, održati prezentacije i aktivnosti iz djelokruga svog djelovanja.

Oko 11.30 sati uručiti će se zahvalnice za doprinos u radu Udruge dok će u 12 sati biti podjela vojničkog graha svim gostima i sudionicima manifestacije te druženjem.

Manifestaciji će uz branitelje, članove obitelji poginulih branitelja i građane, nazočiti i predstavnici Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja te Grada Lepoglave.