FOTO: U Ludbregu puštena u rad punionica za vozila na električni pogon

| 16.3.2017. u 19:14h | Objavljeno u Našim krajem

U Ludbregu je danas, na Trgu Svetog Trojstva, puštena u rad punionica za vozila na električni pogon.

Gradonačelnik Dubravko Bilić koji je s predstavnicima Uprave Hrvatskih cesta i HEP-a, otvorio punionicu istaknuo je da postoje potrebe jer puno ljudi odabire upravo Podravsku magistralu kao važnu dionicu kojom putuju, a sama punionica će im biti usput.

-Brojni putuju Podravskom magistralom i brojni koriste elektronična vozila tako da će im ova punionica biti od koristi – rekao je gradonačelnik Bilić.

Mjesto na kojem je napravljena punionica nije izabrano slučajno.

- To je sigurno pozivnica i svima onima koji putuju da u Ludbregu stanu, zato smo i odabrali ovo mjesto na trgu da bi za vrijeme punjenja putnici mogli popiti kavu i pogledati neke turističke znamenitosti i nastaviti puta dalje – zaključio je gradonačelnik.

Naime, u Ludbregu postoji nekoliko električnih vozila, a sam grad ima planove obnoviti svoj vozni park upravo električnim vozilom.

-Imamo jedno malo elektično vozilo koje već koristimo, a uskoro bi trebali nabaviti i neko drugo vozilo koje bi poslužilo komunalnim redarima i svim ostalim gradskim službama – istaknuo je Bilić, dodavši da postoji dodatna potreba jer je i sam proizvođač ovih električnih punionica iz Ludbrega pa je to dodatni motiv da se Ludbreg upiše sa drugom punionicom na kartu elektičnih gradova.

Galerija slika