U Kameničkom Podgorju traje 2. faza izgradnje društvenog doma Foto: Grad Lepoglava

U Kameničkom Podgorju traje 2. faza izgradnje društvenog doma

Varaždinske vijesti | 21.9.2018. u 17:23h | Objavljeno u Našim krajem

Sljedeće bi godine, bude li se sve odvijalo prema planu, mještani Kameničkog Podgorja trebali na korištenje od Grada Lepoglave dobiti novoizgrađeni društveni dom. Naime, u Kameničkom Podgorju traju intenzivni radovi izgradnje društvenog doma koji će riješiti nedostatak prostora za okupljanje građana s ovog dijela područja grada Lepoglave.

- Jedan od važnijih segmenata razvoja Grada Lepoglave je onaj društveni pri čemu izgradnja društvene infrastrukture, u koju spadaju društveni domovi, ima značajnu ulogu. Građanima je potrebno stvoriti uvjete za okupljanja i druženja na kojima će osmišljavati nove ideje i pokretati inicijative – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom obilaska radova izgradnje društvenog doma u Kameničkom Podgorju.

Trenutno traju radovi 2. faze izgradnje doma u kojoj bi objekt trebao biti stavljen pod krov. Vrijednost tih radova je 226.000 kuna što znači da je do sada u izgradnju doma u Kameničkom Podgorju Grad Lepoglava investirao oko pola milijuna kuna. Nakon što se objekt u ovoj godini stavi pod krov, u planu je na proljeće sljedeće godine započeti sa završnom fazom njegove izgradnje u okviru koje bi bili izvedeni završni radovi te dom opremljen. A osim za okupljanje i druženje mještana Kameničkog Podgorja, dom bi se koristio i u turističke svrhe.

- S obzirom na to da se dom nalazi u podnožju Ravne Gore koja ima veliki turistički potencijal, dom bi mogao poslužiti za smještaj onih koji žele posjetiti i boraviti u ovom prelijepom kraju – rekao je Škvarić najavivši nastavaka izgradnje i uređenja društvene infrastrukture na cijelom gradskom području.

- U planu je izgradnja doma na području Lepoglavske Vesi za što već imamo građevinsku dozvolu. Također, planiramo izgradnju društvenog doma, a prije toga i sportskih terena, u Zlogonju. Nastavljamo s uređenjem prostora uz sportske terene u Očuri i Viletincu te Žarovnici i Višnjici. Za to ćemo koristiti vlastita proračunska sredstva, ali nastojati osigurati i sredstva iz drugih izvora kao što su natječaji resornih ministarstava i fondova Europske unije – poručio je Škvarić.

lepoglava_gradnja_doma_u_kamenickom_podgorju_1.jpg

lepoglava_gradnja_doma_u_kamenickom_podgorju_2.jpg

lepoglava_gradnja_doma_u_kamenickom_podgorju_3.jpg