U Ivancu velikim skupom obilježena 26. obljetnica pogibije branitelja Ivana Severa

VV | 24.9.2017. u 11:21h | Objavljeno u Našim krajem

Pripadnici specijalnih postrojbi – diverzantskog i protudiverzantskog voda bivše Općine Ivanec (koji su 1991. godine bili uključeni u operacije oslobađanje vojnog objekta tzv. JNA na Ivančici, a onda i u ratne operacije oslobađanja Varaždina), obitelji poginulih ivanečkih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga i policije i Lovačkog društva Jelen, pojedini županijski i gradski vijećnici te vodstvo Grada Ivanca na čelu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem u ponedjeljak 18. rujna su na ivanečkom groblju odali počast poginulom Ivanu Severu.

Od njegove smrti prošlo je 26 godina. Podsjećamo, Ivan Sever je poginuo prilikom operacija oslobađanja vojarne Jalkovečke žrtve u Varaždinu, a otad se njegovi ratni kolege na obljetnicu njegove pogibije okupljaju svake godine te mu počast odaju molitvom i paljenjem svijeća.

Ove godine okupili su se u nikad većem broju te ponovno njegovoj majci, braći i bližoj rodbini izrazili sućut. Molitvu na Ivanovu grobu predvodio je župnik vlč. Zoran Gložinić.