U Bisagu uloženo 490.000 kuna u uređenje dionice županijske ceste

Varaždinske vijesti | 3.8.2018. u 18:29h | Objavljeno u Našim krajem

U Bisagu u Općini Breznica u petak, 3. kolovoza, svečano je obilježen završetak radova na dionici županijske ceste Bisag – Sudovec.

Prilikom obilježavanja Dana Općine Breznica, 22. srpnja, župan Radimir Čačić obećao je uređenje i asfaltiranje prometnice koja je važna za mještane općine, posebno za mještane Bisaga.

U najkraćem mogućem roku župan Čačić je održao obećanje te je Županijska uprava za ceste asfaltirala prometnicu dugu 1,1 kilometar. Ukupna vrijednost investicije je 490.000 kuna te ju je u cijelosti financirala Županijska uprava za ceste.

- Ove godine je Varaždinska županija na području općine Breznica uložila gotovo milijun kuna. Naime, sa 100.000 kuna je financirala i uređenje pristupnog puta i parkirališta uz Dom zdravlja Breznica, što je ukupno gotovo 30 posto proračuna Općine Breznica. To ulaganje je provedeno s Općinom Breznica i susjednim općinama Visoko i Breznički Hum. U sklopu EU projekta “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji”, koji se financira EU sredstvima, ordinacije opće medicine u Breznici će krajem ove ili početkom sljedeće godine dobiti medicinsku opremu vrijednu 450.000 kuna - rekao je župan Čačić.

bisag_opcina_breznica_cesta__2.JPG

Istaknuo je da je ovo ozbiljan pomak u odnosu na dosadašnje godine.

- Potrebe doista postoje, posebno kad je u pitanju infrastruktura, no budžet ŽUC-a je skroman, a tu nema mogućnosti povlačenja EU novca. Međutim, pokušavamo napraviti sve što obećamo, i to u najkraćem mogućem roku - naglasio je.

Načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot nije skrivao zadovoljstvo.

- Zadovoljan sam sa svim što je odrađeno na području općine Breznica. Moram zahvaliti županu jer je obećanje održano brže nego što smo se nadali. Isto tako, nadam se da ćemo se češće susretati u ovoj općini nakon sličnih odrađenih projekata - rekao je načelnik Krobot.

Županijska uprava za ceste samo je u prvih osam mjeseci ove godine u općinu investirala 855.000 kuna, dok je u prošloj godini taj iznos bio gotovo upola manji.

- Kao što smo i najavili, promijenili smo način rada ŽUC-u te stojimo na raspolaganju svim stanovnicima županije. Određujemo prioritete i ulažemo u ceste ovisno o financijskim mogućnostima, te se nadam da će svi biti zadovoljni - naveo je Nenad Koščak, predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste i županijski vijećnik. Na obilježavanju završetka radova u Bisagu je bio i županijski te općinski vijećnik Kristijan Hublin.

bisag_opcina_breznica_cesta__3.JPG

Označeno u