Sveti Đurđ: Štromar povodom svečane sjednice "Napravljen je ogroman iskorak u funkcioniranju općine"

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.4.2017. u 08:46h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, kao centralnim događajem, jučer je obilježen Dana općine Sveti Đurđ. 

Uz župana Predraga Štromara, zamjenika župana Alena Kišića, saborsku zastupnicu Božicu Makar te načelnike i gradonačelnike prijateljskih gradova i općina i brojne druge goste, svečana sjednica protekla je u pozitivnom tonu.

Načelnik Općine Josip Jany podsjetio je na realizirane projekte u protekloj godini te najavio i neke nove dok je župan Predrag Štromar u svom pozdravnom govoru pohvalio sve što je napravljeno te istaknuo da se izuzetno dobro osjećaju kada dođu u posjetu ovoj općini.

-U zadnjih nekoliko godina, kada dođemo u općinu Sveti Đurđ, izuzetno se dobro osjećamo. Općina Sveti Đurđ jedna je od dvije općine u našoj županiji koja je u četiri godine napravila ogroman iskorak i pomak u funkcioniranju općine, u izgradnji komunalne, društvene, kulturne infrastrukture te nastavak u obrazovanju - rekao je Štromar, dodavši da je tome tako jer je vodstvo kvalitetno, a načelnik izuzetno uporan.

Nakon svečane sjednice organiziran je posjet Gospodarsko – kulturnom sajmu, gdje su se predstavili lokalni gospodarstvenici i OPG-ovci te predstavnici udruga.

U sklopu Gospodarsko- kulturnog sajma organizirala se i prodaja kolača i meda udruge Veliko srce te OPG-a Kotišćak, sajam cvijeća poljoprivredne zadruge Cvetek, izložba ukrasnih predmeta učenika školske zadruge "Jurek" i brojne druge zanimljivosti.

Inače, Dan općine Sveti Đurđ obilježava se od četvrtka kada su se dodijelile nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima. Održala se likovna kolonija na kojoj je sudjelovalo 50-ak slikara, najviše do sada, predstavila se Udruga uzgajivača konja i KUD Juraj Lončarić te je održana i vatrogasna vježba Vatrogasne zajednice Općine Sveti Đurđ. Osim toga, bilo je tu i zanimljivih sportskih i zabavnih događaja.

Danas je zadnji dan slavlja Đurđevog, a obilježavanje započinje svetom misom u Župnoj crkvi u 11 sati, nastavlja se dolaskom međimurskih oldtimera u 14 sati te svečanom sjednicom DVD-a Sveti Đurđ, povodom 120 godina postojanja.

Proslavu ću popratiti nastup Jazz orkestra oružanih snaga i Family band, a četverodnevna proslava završava nogometnom utakmicom NK Drava i NK Podravka iz Sesveta.