Svečanom sjednicom obilježen Dan IV. mjesnog odbora Varaždin Foto: 4. MO Varaždin

Svečanom sjednicom obilježen Dan IV. mjesnog odbora Varaždin

V.M./Varaždinske vijesti | 21.9.2016. u 15:11h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom obilježen je Dan IV. mjesnog odbora Varaždin, a bila je to prilika da se podsjeti na sve ono što je odrađeno u proteklih godinu dana. 

Igor Klopotan, predsjednik IV. Mjesnog odbora, zahvalio je Gradu Varaždinu na dosadašnjoj dobroj suradnji te je pritom najavio i buduće projekte koji su pred realizacijom. Bila je to i prilika da uruče donacije Udrugma koje djeluju na području IV. MO, te VI. osnovnoj školi.

- Ove godine Dan IV. MO slavimo skromnije nego inače jer je pred nama veliki posao i velika investicija, a riječ je o enrgetskoj obnovi zgrade. Odlučili smo da se u samim prostorijama MO zamijeni stolarija, a Grad Varaždin će nam pomoći dodatnim sredstvima – rekao je Igor Klopotan te dodao kako nema uvijek dovoljno novca da bi se realizirali baš svi zahtjevi građana.

Međutim, kaže Klopotan, većina planiranih komunalnih projekata u proteklih godinu dana realizirano je na zahtjev građana.

- Mogu obećati da ćemo biti uporni i nastaviti dobru suradnju s Gradom Varaždinom - rekao je Klopotan.

Od velikih projekata realiziranih u IV. MO treba svakako spomenuti uređenje kompleksa Sveučilišta Sjever, uređenje sveučilišnog trga, kao i nastavak uređenja parka kod groblja te nastavak uređenja dječjih igrališta, prometnica i nogostupa.

Inače, IV. Mjesni odbor broji oko 9.800 stanovnika i po tome je čak i veći od pojedinih gradova u županiji. Upravo iz tog razloga ponovo se potaknulo pitanje potrebe dogradnje VI. Osnovne škole, a taj je projekt pred realizacijom. Osim toga, Klopotan je podsjetio i na prijedlog članova Vijeća da se IV. MO podijeli na dva mjesta odbora te je pritom obećao kako će se to zasigurno i ostvariti u ovom mandatu.

Na svečanoj su sjednici prisustovali brojni građani, te gradonačelnik Goran Habuš, saborski zastupnik Anđelko Stričak, dožupani Alen Kišić i Alan Košić, predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet, pročelnici Upravnih odjela Grada Varaždina, ravnatelji škola iz IV Mjesnog odbora Marin Vučić i Mario Stančić, kao i predsjednici i članovi vijeća iz drugih mjesnih odbora.

Okupljene je pozdravio predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Josip Hehet, a gradonačelnik Goran Habuš održao je prigodni govor u kojem je naglasio kako je politika grada da sluša inicijative iz kvartova, odnosno mjesnih odbora.

- Upravo na temelju tih sugestija, a naravno u skladu s mogućnostima u proračunu, dođe do realizacije projekata koje su sami građani tražili za svoj kvart. Upravo taj kvartovski pristup, gdje iz njega raste ljubav prema gradu, jedan od razloga što se sami građani brinu za svoj dio grada i njegovu uređenost za što je Varaždin dobio brojne nagrade – rekao je gradonačelnik Habuš.

Dodao je da mu je posebno drago što IV. Mjesni odbor svoj dan slavi na Dan oslobođenja grada Varaždina i od prošle godine na Dan branitelja Varaždinske županije. Rekao je da je tada izvojevana jedna od najvećih pobjeda u Varaždinu, ali da se o tom događaju premalo govori.

Varaždinski gradonačelnik složio se s predsjednikom IV. MO Igorom Klopotanom da je nužna podsjela na dva mjesna odbora te je rekao kako će se taj plan uskoro i ostvariti.

Inače, prvi dio proslave Dana IV. MO obilježen je otvorenjem izložbe učeničkih radova u 6. Osnovnoj školi. Osim toga, službeno je otvoren i parkić u šumici između Vodovodne ulice i Varaždinskog groblja.

Galerija slika