Svečanom misom obilježena 30. obljetnica svećeničke službe viničkog župnika Posavca Foto: Općina Vinica

Svečanom misom obilježena 30. obljetnica svećeničke službe viničkog župnika Posavca

Varaždinske vijesti | 13.7.2018. u 10:17h | Objavljeno u Našim krajem

U Crkvi sv. Marka ev., svetom misom zahvalnicom prošle je nedjelje proslavljena 30. godišnjica svećeničke službe prečasnog Valenta Posavca u viničkoj župi.

Na misnom slavlju koje je predvodio prečasni Valent Posavec sudjelovali su i prečasni Božidar Cindori, župnik župe blaženog Alojzija Stepinca Bestovje, Tihomir Ciglar, župni vikar u Nedelišću, Marko Zadravec, župnik iz D. Voće, dominikanac i misionar pater Lovro i vlč. u miru Stjepan Vorih. Prije početka svete mise, posebnu čestitku viničkom župniku povodom 30. godina službe, uputila su djeca uz želje za puno dobrog zdravlja i služenja Bogu i Crkvi. Prečasni Posavec tom je prigodom zahvalio svim mještanima, pogotovo onima koji su bili uključeni u aktivnosti i župne akcije tijekom njegova 30-godišnjeg službovanja u župi Vinica uz isprike svima koje je na bilo koji način povrijedio tijekom svojeg službovanja.

Crkva sv. Marka ev. za ovu je prigodu bila posebno lijepo uređena, a misnom slavlju su posebno doprinijeli Crkveni zbor predvođen Dragicom Boltek i orguljašem Nevenom Boltek i Vinički puhački orkestar pod vodstvom prof. Darka Navoja.

Svečanom ručku nakon misnog slavlja, organiziranom povodom proslave 30. godina službe viničkog župnika, ujedno i njegovog rođendana, pridružio se i varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak, a cijeloj su svečanosti prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vinica Marijan Mihalić, zamjenica načelnika Mirjana Jambriško i načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac.