Sve je spremno za najveći karneval u Varaždinskoj županiji - Srakarski fašnik

| 15.2.2019. u 20:15h | Objavljeno u Našim krajem

Sutra će se na ulicama Sračinca održati najveći karneval u povijesti Varaždinske županije, na kojem se očekuje nastup čak 1.500 karnevalista iz cijele Hrvatske i više europskih zemalja. No, možemo reći da je peti Srakarski fašnik već počeo - nakon kratkog mimohoda od zgrade Općine Sračinec do Doma kulture, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i njegov zamjenik Krunoslav Lukačić simbolično su Općinu Sračinec predali na upravljanje karnevalistima udruge Črna sraka Sračinec, tj. njihovom predsjedniku Slobodanu Drožđeku kojem je uručen "ključ" Općine.
- Prvi gosti našeg karnevala su već stigli iz daleke Župe Dubrovačke, a sutra nam stiže oko 60 karnevalskih grupa iz Hrvatske, Slovenije, Austrije… Očekuje nas lijepo vrijeme i još jedna luda karnevalska zabava na ulicama Sračinca i kasnije pod šatorom. - rekao je kratko Slobodan Drožđek prilikom podizanja fašničke zastave na jarbol ispred Doma kulture.
Sutrašnji karnevalski program počinje već oko 13 sati kada će se karnevalske grupe početi okupljati u dvorištu Osnovne škole. Od 14 sati kreće vesela povorka maškara od Osnovne škole Sračinec do Doma kulture, a zbog toga će i državna cesta D2 biti zatvorena za promet nekoliko sati.

 

Galerija slika