Štromar i Posavec povodom otvorenja kružnog toka: Samo zajedništvom možemo rješavati probleme

| 1.6.2017. u 13:28h | Objavljeno u Našim krajem

-Posljednjih nekoliko godina počeli smo intenzivno surađivati sa Međimurskom županijom upravo na dobrobit naših građana, građana cijelog Sjevera Hrvatske. Ovo je raskršće bilo veliki problem, događalo se deset prometnih nesreća godišnje, a s novim rotorom, ta bi se loša statistika trebala smanjiti na minimum – rekao je župan Varaždinske županije Predrag Štromar danas dok je svečano s županom Međimurske županije, Matijom Posavcem, otovrio novi kružni tok na raskrižju Otok- Hrženica.

Među ostalim, Štromar je napomenuo da su se svi koji su sudjelovali u ovom projektu izuzetno potrudili kako bi riješili ovaj problem. Rekao je da često postoje loši odnosi između naselja, općina i županija, a slično se događalo i sa njima nekad u povijesti, ali u zadnjih nekoliko godina vidjeli su da od toga nema koristi te da moraju surađivati na dobrobit svih građana obiju županija.

-Imamo još puno posla, ali mi na Sjeveru smo lokomotiva razvoja cijele Hrvatske i vjerujem da ovaj primjer današnjeg zajedničkog otvaranja jednog projekta treba preslikati i na druge dijelove Hrvatske jer samo takvim zajedništvom, jednim duhom tolerancije i otvorenim društvom možemo rješavati probleme koji su pred Hrvatskom – rekao je Štromar te dodao da ne treba zatvarati oči pred problemima već ih rješavati tolerancijom i dogovorom.

Također je napomenuo da se suradnja MUP-a, ŽUC-a, kao i dviju županija opet pokazala kao primjer drugima dok je Matija Posavec, župan Međimurske županije rekao da je ovo samo jedan u nizu dobrih suradnji Varaždinske i Međimurske županije te da će u narednom razdoblju i dalje intenzivno raditi zajedničkim snagama.

-Raditi ćemo zajedničkim snagama kolega Štromar i ja kao župani. Ako smo izgradnjom ovog rotora spriječili i jednu prometnu nesreću, onda smo napravili jako puno – rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec te dodao kako treba ulagati u prometnu infrastrukturu jer upravo to diže standard jedne regije.

Načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany također je istaknuo važnost rekonstrukcije tog kružnog toka.

-Ovo je jako važno za Općinu Sveti Đurđ te je donijelo veliku sigurnost za stanovnike ovog područja. Svakim danom sve više vozila prolazi ovim pravcem, te je ovaj rotor zaista bio nužan. Ovakva suradnja dviju županija uvijek urodi dobrim plodom – rekao je načelnik Jany.

Svečanom otvorenju saniranog opasnog mjesta prisustvovali su osim župana obiju županija i načelnika Općine Sveti Đurđ Josipa Janya i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, ravnatelj ŽUC-a Varaždinske županije Tomislav Osonjački te ravnateljica ŽUC-a Međimurske županije Ljerka Cividini.

Projekt je realiziran u suradnji Centra za vozila Hrvatske, Županijske uprave za ceste Varaždinske županije, Županijske uprave za ceste Međimurske županije, Policijske uprave Varaždinske, Policijske uprave Međimurske, te Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Vrijednost investicije iznosi 2.045.061,88 kuna, od čega ŽUC Varaždinske županije i ŽUC Međimurske županije financiraju svaki po 233.525 kuna.