Štromar: 28 milijuna kuna za sanaciju cesta u svim gradovima i općinama

VV | 3.5.2017. u 14:25h | Objavljeno u Našim krajem

Na dionici županijske ceste od Ivanca do Jerovca u punom su jeku radovi na dva projekta, koji se provode u koordinaciji Grada Ivanca i ŽUC-a. Riječ je, s jedne strane, o gradnji kandelaberske javne rasvjete, čiji je investitor Grad Ivanec te s druge strane, o proširenju županijske ceste i gradnji nogostupa, što je ulaganje koje zajedno financiraju ŽUC i Grad Ivanec.

Najprije su obavljeni zemljani radovi i iskopi za potrebe postavljanja podzemnog kabla.
-Javna rasvjeta izgradit će se na dionici dugoj 650 metara, od odvojka Nazorove ulice u Ivancu do mosta preko rijeke Bednje u Jerovcu. Postavit će se kandelaberska rasvjeta sa stupovima visine 8 metara, s LED rasvjetnim tijelima – obrazlaže gradonačelnik Milorad Batinić.

Ulaganje je vrijedno 224.500 kuna, a financira se iz gradskog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Temeljem provedenog natječajnog postupka, radovi su povjereni tvrtki Elektro Golub iz Horvatskog. U međuvremenu su počeli i radovi na prvoj fazi proširenja županijske ceste i izgradnji nogostupa na istoj dionici, od Ivanca do Jerovca. Radove izvodi Niskogradnja Veselnik iz Cestice, a njihova je vrijednost 600.000 kuna.

- Kao i u svim dosadašnjim zajedničkim projektima sa ŽUC-om, Grad ovu investiciju sufinancira s 25 posto sredstava. U drugoj fazi, koja se planira naredne godine, izvest će se pješačko - biciklistička staza s istočne strane prometnice, čime će se na ovoj frekventnoj cesti u velikoj mjeri podići stupanj sigurnosti svih sudionika u prometu – ističe Batinić.

U utorak, 2. svibnja, radove je obišao varaždinski župan Predrag Štromar u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog i dogradonačelnika Ivanca Branka Putareka.
-Dio ovog ulaganja preko ŽUC-a financira Varaždinska županija, u sklopu ovogodišnjih dodatnih ulaganja za modernizaciju cesta. Naime, duga zima je ostavila traga na svim prometnicama na području Varaždinske županije i stoga smo odlučili osigurati dodatna sredstva za njihovu sanaciju i modernizaciju, prije svega u cilju poboljšanja sigurnosti sudionika u prometu. Sredstva su osigurana kreditom za koji je suglasnost dala Županijska skupština pa ćemo u cestogradnju usmjeriti čak 28 milijuna kuna. Zahvaljujući tome, u iduća dva- tri tjedna gradilišta će biti otvorena u svim jedinicama lokalne samouprave – istaknuo je Štromar.

Zadovoljstvo otvaranjem novih cestovnih gradilišta izrazio je i dogradonačelnik Ivanca Branko Putarek, koji je najavio da će se idućih dana na području grada Ivanca aktivirati još tri velika gradilišta
-Prije svega, novi asfaltni tepih stiže na kilometar ceste Bedenec – Jerovec te na još kilometar ceste od Horvatskog do rotora u Lipovniku, Također, asfaltirat će se i 500 metara županijske ceste Pece – Radovan – poručio je B. Putarek.