Vinica: Sredstvima prikupljenima tijekom humanitarne akcije kupljena oprema za OŠ i vrtić

M.P./Varaždinske vijesti | 18.10.2017. u 15:49h | Objavljeno u Našim krajem

Uručivanjem opreme i pomagala Osnovnoj školi Vinica, Dječjem vrtiću "Sreća" te Općini Vinica, danas je privedena kraju humanitarna akcija koju je organizirala Božena Kapitarić, najmedicinska sestra Hrvatske, inače rođena Viničanka.

Na njenu se inicijativu, podsjetimo, tijekom travnja i svibnja na području čitave općine Vinica provodila humanitarna akcija "Cvijećem do pomoći" kojom je prikupljeno 7.800 kuna.

- Zahvaljujem Općini što me podržala u akciji, kao i svima koji su mi pomogli, no najviše zahvaljujem mještanima koji su se uključili u akciju, kupili cvijeće, jer bez njih ne bismo uspjeli prikupiti toliki iznos. Pokazali su da su empatični te da vole pomagati. Također hvala onima koji su donirali cvijeće, odnosno riječ je bila o više od 1.000 sadnica - navela je B. Kapitarić.

Prikupljenim sredstvima kupljena je oprema za potrebe palijativne skrbi Općine pa je tako pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela Snježani Kovačić uručila dva antidekubitalna madraca i dvije navlake te tzv. rollator kolica za guranje, a određena su pomagala kupljena i za potrebe OŠ Vinica te dječjeg vrtića "Sreća”. Primile su ih v.d. ravnateljice OŠ Vinica Mirjana Jambriško, ujedno i zamjenica načelnika, te ravnateljica dječjeg vrtića "Sreća" Kristini Posavi.

Zadovoljstvo uspješno provedenom humanitarnom akcijom nije krio ni načelnik Marijan Kostanjevac, a naročito ga veseli što će se ona nastaviti i iduće godine. 

akcija

Označeno u