Škvarić: Lepoglava zaslužuje potporu kako bi se što bolje ubuduće mogla razvijati

| 9.12.2016. u 15:07h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom je sjednicom Grad Lepoglava proslavio Dan grada. Na njoj je potpisana povelja bratimljenja između grada Lepoglave i slovenske občine Železniki koju su potpisali lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i Anton Luznar, župan občine Železniki.

Naime, suradnja između Lepoglave i občine Železniki započela je prije devetnaest godina na kulturnom području odnosno povezala ih je čipka.

Tijekom potpisivanja izrečena je vjera u prijateljstvo koje će dovesti do međusobnog obogaćivanja prilikom upoznavanja njihovih specifičnosti i zajedničke kulturne baštine. Svrha ovog bratimljenja je produbljivanje dobrih odnosa i svestrane suradnje općine Železniki i Grada Lepoglave, a za dobrobit cjelokupnog napretka ljudi u obje općine. Kako bi se ostvarila svrha bratimljenja općine Železniki i Grada Lepoglava u interesu građana, razviti će se prekogranična suradnja na temelju dogovorenih aktivnosti u području gospodarstva, kulture, sporta, vatrogastva, turizma i drugih područja.

Također, prije same sjednice kao potvrda prijateljstva otkrivena je spomen ploča dok su ispred zgrade općine svečano podignute i zastava grada Lepoglave te slovenska zastava kao potvrda tog prijateljstva.

Na svečanoj sjednici je gradonačelnik Marijan Škvarić naglasio je da će ova godina ostati zapamćena po tome što im je smanjen proračun za gotovo pedeset posto zbog čega je grad došao u velike probleme. No, unatoč tome grad je nastavio s predviđenim projektima.

Gradonačelnik Škvarić izdvojio je i pripremu adaptacije i rekonstrukcije dječjeg vrtića kao i daljnje aktivnosti na unaprjeđenju komunalne i prometne infrastrukture. I dalje se održavala bogata povijesno-kulturna tradicija gdje svakako valja istaknuti još jedno vrhunsko izdanje čipkarskog festivala.

Prema njegovim riječima, bez obzira na smanjen proračun, nastavilo se ulagati u ljude jer grad Lepoglava prati sve građane od dana njihova rođenja do treće životne dobi i tu se nisu smanjivala sredstva koja su osigurana bez dodatnog opterećivanja građana. Rekao je da će se dalje koristiti sva moguća sredstva iz fondova.

Gradska uprava će se i dalje truditi u pojašnjavanju odgovornima u Vladi da kraj poput Lepoglave zaslužuje svu moguću potporu s nacionalne razine kako bi se što bolje ubuduće mogao razvijati - rekao je Škvarić zahvaljujući se svima koji su mu kao pomogli u ostvarivanju brojnih projekata te ostvarivanju ciljeva koje su stavili pred sebe. Zahvalio se i Varaždinskoj županiji na suradnji te brojnim ustanovama i tvrtkama koje su sudjelovale u realizaciji projekata tijekom ove godine.