Sjednica VZO-a Visoko: Prioritet je poraditi na članstvu

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.5.2019. u 17:11h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U prostorijama DVD-a Presečno Visočko prošlog je vikenda održana sjednica Skupštine vatrogasne zajednice Općine Visoko. Prije same sjednice župnik Ivan Šestak predvodio je krunicu, a nakon molitve krunice blagoslovio je kip sv. Florijana kojeg je vatrogascima poklonio župnik Marijan Benković.

Tajnik VZO-a Darijo Havojić u kratkim se crtama osvrnuo na proteklu godinu i naveo da se tijekom cijele godine vodilo računa o protupožarnoj preventivi na području općine te se članovi Društava u sastavu Zajednice šalju na školovanja. Zajednica je sudjelovala na 25. međuopćinskom natjecanju vatrogasaca održanog u Brstecu s devet natjecateljskih odjeljenja. Kako je rečeno, rezultati koji su ostvareni bili bi bolji da Zajednica posjeduje potrebne sprave i opremu za uvježbavanje ekipa mladeži.

Organizirano je i 21. kup natjecanje DVD-a Presečno Visočko na kojemu je sudjelovalo 15 natjecateljska odjeljenja djece i mladeži te se prvi put u sklopu natjecanja organiziralo natjecanje u kuhanju paprikaša. Obilježena je i 125. obljetnica rada DVD-a Visoko, jednog od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društava na području Varaždinske županije, a DVD Visoko je primio i Nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu. Isto tako održana je vježba evakuacije djece iz škole kao i prezentacija gašenja požara pjenom.

- Radi što bolje i učinkovitije zaštite stanovništva i materijalnih dobara na području Općine kao i zaštite samih vatrogasaca na intervencijama, potrebno je daljnje ulaganje u vatrogasnu opremu te zaštitnu opremu vatrogasaca, a prioritet je i poraditi na članstvu jer svake godine Zajednica bilježi sve manje dobrovoljaca - zaključeno je na sjednici Skupštine na kojoj su prisustvovali članovi DVD-a Čanjevo, DVD-a Đurinovec, DVD-a Visoko, DVD-a Presečno Visočko, susjednog DVD-a Radešić i tajnik VZVŽ Zvonko Videc.

received_838624599830620.jpeg

received_2677399112287679.jpeg

received_481013379106217.jpeg

Označeno u