Šemiga: Varaždin će imati potpuno novi, atraktivan gradski kvart, zahvaljujući kojem će izaći i na Plitvicu

vv | 2.5.2019. u 08:19h | Objavljeno u Našim krajem

Ima i drugih, naoko malih problema koji našim građanima zagorčavaju svakodnevni život i stoga mi je drago da se i oni ne samo zamjećuju, nego i otklanjaju ili barem počinju rješavati, baš kao i balirani otpad kojeg ćemo, vjerujem, konačno maknuti iz našeg mjesnog odbora, odnosno iz Brezja, veli Aurelija Šemiga, donedavna predsjednica Eko-breze i gradska vijećnica, koja je nositeljica nezavisne Ivana Čehoka liste građana „ZAJEDNO“ na izborima za vijeće VII. Mjesnog odbora na kojoj su još i Stjepan Cepanec, Božidar Kliček, Tomica Drvar, Božica Kaniški, Željko Martinuš, Mladen Fotak, Mara Bogović i Snježana Besak.

Tijekom druženja s građanima podršku im je došao dati i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok te zamjenici Zlatan Avar i Sandra Malenica, koji su ih ukratko upoznali što se gradska vlast napravila u proteklih skoro dvije godine, odnosno što planira u suradnji s građanima tog, jugozapadnog dijela Varaždina te njihovim vijećem mjesnog odbora.

- Da uistinu nisu zaboravljeni naši komunalni problemi i da se oni rješavaju, svjedoči uređenje Ulice Ljube Babića, koja je dobila kanalizaciju i novu vodovodnu mrežu, rubnike sa slivnicima a čeka se samo još asfaltiranje. Proširena i asfaltirana Sajmišna ulica gdje slijedi izgradnja nogostupa i postavljanje struje ispod zemlje te usporivačI prometa, koji će biti i kod III. osnovne škole, koja u Varaždinu jedino ima više učenika nego prethodne godine, što je sigurno nešto što veseli, veli Šemiga, koja se nada i rješavanju problema neugodnih mirisa.

U dvorištu Župnog dvora, kako dodaje, već je napravljeno parkiralište za 54 automobila te ulaz i izlaz, a dječje igralište na obližnjem Trgu Ivana Perkovca će se ograditi i još urediti, kao i ostala dječja igrališta te klupske prostorije NK Mladost.

- Upravo su u tijeku vrlo zahtjevni radovi na nadvožnjaku kod Vindije i Varteksa, odnosno Bahausa i Lidla. Drago nam je bilo čuti da će odmah nakon dugo očekivanog popravka nadvožnjaka radi sigurnijeg i lakšeg prometa krenuti izgradnja rotora kod biškupečkog groblja. Međutim, naše će građane, posebice one u Gospodarskoj ulici koji se godinama žale na promet kamionima, zacijelo još više razveseliti to što su Hrvatske ceste konačno počele projektirati spojnu cestu zahvaljujući kojoj će se iz Biškupca moći doći na jugozapadnu zaobilaznicu, kuda bi ubuduće iz tamošnje industrijske zone trebao ići promet teških vozila, a ne da oni voze pod našim prozorima, veli nositeljica liste građana „Zajedno“ na izborima za vijeće VII. Mjesnog odbora.

Osobito je veseli najavljeno povezivanje južnog dijela Mjesnog odbora sa Črncem, i to zahvaljujući produljenju Sajmišne ulice u kojoj su građani već počeli graditi kuće.

- Mještani su se sami izjasnili da bi se odrekli dijela čestice kako bi se mogla napraviti infrastruktura te kako bi se stvorili uvjeti za daljnju individualnu gradnju. Nadam se iskreno da će se to i dogoditi. Atoga vjerujem da će u ne tako dalekoj budućnosti Varaždin tu imati potpuno novi, atraktivan gradski kvart, zahvaljujući kojem će izaći i na Plitvicu uz koju se planira šetnica, a za čije su projektiranje Hrvatske vode i Grad Varaždin već osigurali novac. Kako bi se ta šetnica povezala s gradom, nužno je izgraditi novu prometnicu koja će povezivati postojeći most na Plitvici te Sajmišnu ulicu. Da to nisu samo planovi, govori i to što su vlasnici parcela baš ovih dana u gradskoj upravi i nadam se iskreno da će postići dogovor jer je to u interesu njih i grada, veli Šemiga te najavljuje da će biti otvoreni za razgovore sa svim mještanima te uvijek dostupni kako bi VII Mjesni odbor bio urbana i moderna gradska cjelina u kojoj se građani ugodno i sigurno osjećaju.
Aurelija