Savjet mladih Lepoglave pokrenuo inicijativu za aktivno ljeto mladih

V.V. | 11.7.2017. u 21:27h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Kao i svake godine, a želeći imati što aktivniji urbani prostor, Savjet mladih Grada Lepoglave inicira paljenje javne rasvjete koja osvjetljava igralište u lepoglavskom parku koje je omiljeno okupljalište djece i mladih tijekom ljetnih mjeseci.

- Ne samo što će sport biti jedna od glavnih aktivnosti za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena već će i dodatna rasvjeta odbiti mali broj delikvenata koji su prijašnjih godina devastirali javnu imovinu u parku - smatraju.

Nova inicijativa koju su predložili, a zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je sudjelovao na sastanku potvrdio pomoć Grada Lepoglave, jest revitalizacija prostora oko Športsko-rekreacijskog centra u Lepoglavi. Naime, gomila sportskih terena za mini golf, stolni tenis, odbojku na pijesku, boćanje, viseću kuglanu, nogomet… koji su zjapili prazni zbog nemogućnosti korištenja opreme za iste, ovime bi trebali promijeniti svoju sliku.

Svake subote i nedjelje (od 15 do 20 sati) na športsko-rekreacijskom centru dočekat će vas student kod kojeg ćete moći preuzeti potrebnu opremu za bavljenje navedenim sportovima, a u planu su i dodatni sadržaji u narednim tjednima.

- Inicijativa bi trebala vratiti stanovnike Lepoglave i okolnih mjesta na centar koji je upravo za to i namijenjen. Djeca, mladi, zreliji i cijele obitelji dobit će opet mogućnost kvalitetnijeg iskorištavanja slobodnog vremena u svom mjestu. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici - poručuju iz Savjeta.

Raspravljali su članovi Savjeta i o nizu promotivnih aktivnosti kojima se nastoji približiti uloga Savjeta samim mladima jer trenutnim članovima uskoro završava mandat i slijedi poziv za imenovanje novih članova pa je to ujedno i dodatni motiv mladima da se sami jave za obavljanje uloge u Savjetu mladih grada Lepoglave.

Označeno u