Počinje sanacija klizišta u naselju Smontari u Kameničkom Podgorju

Varaždinske vijesti | 8.5.2017. u 14:24h | Objavljeno u Našim krajem

U skladu s Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2017. godinu, kojeg je donijelo Gradskog vijeća Grada Lepoglave, započet će radovi na uređenju klizišta u naselju Smontari na području Kameničkog Podgorja.

Utvrđeni su i posljednji detalji vezani za početak radova kojima će se sanirati navedeno klizište.

- Na žalost, posljednjih je godina uslijed nepovoljnih vremenskih prilika došlo do pojave brojnih klizišta. Posebice je pogođeno područje Kameničkog Podgorja. Sanacije klizišta zahtijevaju velika financijska sredstva tako da Grad, lišen značajne potpore s državne razine, nije u mogućnosti odjednom napraviti sve sanacije pa to čini po fazama. Ulažemo velika sredstva samo kako bi stanje vratili u prethodno, prije nego li su se klizišta dogodila, te tako građanima osigurali uvjete za nesmetan život – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom obilaska klizišta i dogovora o početku radova kojima će se klizište sanirati.

U sanaciju klizišta na području Kameničkog Podgorja uključila se i Županijska uprava za ceste koja sanira klizišta uz županijsku prometnicu.

Označeno u