S udrugama s područja Velikog Bukovca potpisani ugovori vrijedni 125.000 kuna

Varaždinske vijesti | 24.4.2018. u 10:35h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Veliki Bukovec potpisani su ugovori o dodjeli financijske potpore udrugama.

Nakon objavljenog natječaja za dodjelu financijske potpore za financiranje programa udruga, načelnik Općine, HSS-ov Franjo Vrbanić, s predstavnicima šest udruga potpisao je ugovore vrijedne ukupno 125.000 kuna.

Za svoje programe financijska su sredstva iz proračuna Općine Veliki Bukovec dobili Športski ribolovni klub Linjak, Športski nogometni klub Poljoprivrednik iz Kapele Podravske, Nogometni klub Bukovčan, Lovačko društvo Fazan, Udruga umirovljenika Veliki Bukovec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Varaždinske županije – ogranak Ludbreg.

Vrbanić je pohvalio prijavljene programe udruga te istaknuo da je podignuta razina njihovih aktivnosti, poput one ribiča koji sada imaju četiri sportske ekipe i natječu se u 3. ligi.

- Ovo nisu jedina sredstva koja dodjeljujemo. Imamo tri vatrogasne obljetnice i onu NK Bukovčan i osigurana su dodatna sredstva za njihovo obilježavanje. Tako je ove godine ukupno osigurano 300.000 kuna za udruge, što je 10 posto općinskog proračuna - rekao je Vrbanić na potpisivanju ugovora.

Predsjednica Općinskog vijeća Jasenka Zdelar istaknula je da se život u općini obogaćuje kroz rad udruga te izrazila nadu da će i druge udruge intenzivirati svoj rad, spomenuvši udruge žena i mladih.

- Nadam se da će iduće godine biti još vise udruga koje će se javiti za sredstva jer u općinskom vodstvu imaju partnera. Načelnik razumije potrebe udruga i njihov rad te će one i u daljnjem radu imati potporu - kazala je Zdelar.

Uz udruge s područja Općine Veliki Bukovec, koje će sredstva iskoristiti za različite namjene, od uređenja objekata u kojima djeluju do financiranja aktivnosti mlađih uzrasta u klubu, prvi put se na natječaj javila i sredstva dobila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te će ih utrošiti za organizaciju događanja koja okupljaju branitelje i građane.

Označeno u