Roditeljima trinaestero novorođenčadi s područja Cestice po 1.000 kuna pomoći Foto: Franjo Talan/Općina Cestica

Roditeljima trinaestero novorođenčadi s područja Cestice po 1.000 kuna pomoći

vv | 24.11.2016. u 08:18h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Cestica u utorak je priređen prijem za roditelje trinaestero novorođene djece, a čestitku roditeljima na prinovama uputio je načelnik Mirko Korotaj.

- Općina Cestica mladim obiteljima nastoji pomoći kod podizanja djece, a koja se očituje već od samog rođenja. Tako se za svako novorođeno dijete roditeljima dodjeljuje po 1.000 kuna, a potom se pomaže i u ostalim fazama odrastanja djece. Sufinancira se smještaj djece u dječjem vrtiću koje za prvo dijete iznosi 550 kuna, za drugo 650 kuna, a za treće dijete 1.250 kuna. Poslije kad dijete krene u osnovnu školu za one koji su slabijeg imovnog stanja Općina podmiruje troškove školske kuhinje, a od ove školske godine Općina je za sve osnovnoškolce nabavila radne bilježnice, mape i atlase - napomenuo je načelnik.

Također, od ove akademske godine Općina dodjeljuje stipendije svim studentima druge i viših godina studija, a ove godine po prvi puta stipendije su dodijeljene i petorici studenata koji su slabijeg imovnog stanja.

- Na taj smo način zaokružili pomoć svim mladima obiteljima - rekao je Korotaj čestitavši svim roditeljima te izrazivši nadu da će se vidjeti i iduće godine.

Označeno u