Rotarijanci u nedjelju u Trakošćanu organiziraju humanitarno-zdravstvenu akciju “Walk&Run”

V.V. | 10.5.2017. u 08:58h | Objavljeno u Našim krajem

Rotary klub Trakošćan organizira u nedjelju, 14. svibnja, u Trakošćanu, humanitarno – zdravstvenu akciju “Walk&Run”.

Riječ je o akciji koja uz zdravstvenu ima i humanitarni karakter. Naime, u okviru akcije će se prikupljati sredstva za nabavku automatskog vanjskog defibrilatora koji će biti doniran osnovnoj školi u Sračincu u kojoj zbog nekolicine učenika s dijagnosticiranim srčanim problemima postoji potreba za posjedovanje navedenog uređaja koji u trenucima srčanog zastoja može spasiti njihov život.

“Walk&Run” akcija će se sastojati od nekoliko aktivnosti - hodanja i trčanja oko jezera te natjecanja u spravljanju kotlića u kojem će svoje kuharske vještine odmjeriti članovi Rotary klubova.

Iako je akcija prvenstveno namijenjena rotarijancima, u nju se mogu uključiti i zainteresirani građani i to hodanjem ili trčanjem oko jezera te, u okviru svojih mogućnosti, donacijom sredstava za nabavku automatskog vanjskog defibrilatora. Važno je napomenuti da je utrka rekreativnog karaktera, trčat će se jedan krug oko jezera i to u samo dvije kategorije – muškoj i ženskoj.

Najbrži sudionici utrke dobit će prigodne nagrade.Prijave za sudjelovanje u akciji (hodanje ili trčanje) primaju se od 8:00 do 9:30 sati, na prijavnoj točki kod jezera podno dvorca Trakošćan.

Start utrke je u 10 sati, dok će hodači na šetnju oko jezera krenuti 15 minuta kasnije.Akcija se može podržati i uplatom donacija na žiro račun otvoren u Zagrebačkoj banci HR5723600001502071116.