Radni posjet Novom Marofu: Jenkač i suradnici predstavili državnoj tajnici Klaić razvojne projekte

| 20.9.2017. u 15:51h | Objavljeno u Našim krajem

Kako bi se upoznala s razvojnim projektima, koji se na području Grada Novog Marofa realiziraju uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te koji su još projekti u pripremi, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nikolina Klaić danas je bila u radnom posjetu Gradu Novom Marofu.

Susret delegacije na čelu s državnom tajnicom i gradonačelnikom Sinišom Jenkačem održao se u Osnovnoj školi Novi Marof koju su nakon sastanka zajedno obišli.

Tim je povodom državna tajnica Nikolina Klaić istaknula da je vrlo zadovoljna suradnjom, a posebno onom između Grada i Županije na projektu osnovnoškolskog obrazovanja te je impresionirana informatičkom učionicom.

-Obišli smo školu na kojoj se radi ovojnica kroz projekt poboljšanja energetske učinkovitosti koji financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu 600 tisuća kuna. Smatram da će jedan takav projekt koji se trenutno realizira zasigurno poboljšati uvjete djece i nastavnika u ovoj školi. Posebno sam impresionirana informatičkom učionicom koja je baš respektabilna te može biti primjer drugim osnovnim i srednjim školama kako jedna učionica treba izgledati - rekla je Klaić.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač ističe važnim posjet državne tajnice, a koja bi im osim pomoći oko školstva mogla pomoći i u drugim projektima koji su važni za Grad, a vežu se na programe Ministarstva regionalnog razvoja.

-Pogledali smo projekte o obnavljanju Osnovne i Srednje škole Novi Marof, odnosno bivše zgrade Suda, gdje se isto ulaže u ovojnicu i krovište. Važan nam je ovaj posjet, a osim školstva važno nam je i potpomaganje drugih ključnih točaka, a koje se vežu na programe Ministarstva. Nadamo se da će Ministarstvo dati još novca i za Osnovnu i Srednju školu - rekao je Jenkač, dodajući da vjeruje da će tako biti. 

Dodao je da je za Grad važna izgradnja sportske dvorane u Remetincu, rješavanje problematike školstva u Podrutama te izgradnja dječjeg vrtića. Stoga, što se tiče problematike školstva, kako kaže Jenkač, imaju puno posla. Ministarstvo je bitno i za kapitalne infrastrukturne projekte s kojima kreću, a to su izgradnja reciklažnog dvorišta, sanacija odlagališta otpada i gradnja kanalizacije.

-Kompletna infrastruktura što se tiče i cesta, vodovoda i kanalizacije. Za sve to važno nam je Ministarstvo jer ono kroz svoj jedan od programa sufinancira određeni dio i time nam potpomaže. Zato nam je dobra suradnja, poznavanje i pravovremeno reagiranje na određene natječaje važno jer mi nemamo vlastita sredstava pa osim europskih sredstava koje možemo koristiti, možemo se osloniti i na Ministarstvo i njegovo dodatno potpomaganje kroz fondove koje imaju formirane upravo za takve investicije - zaključio je Jenkač.

Radnom sastanku prisustvovali su i ravnatelj Osnovne škole Anđelko Bošnjak te ravnateljica Srednje škole Jasminka Behin dok je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, Miroslav Huđek, upoznao državnu tajnicu sa situacijom i brojnim projektima iz područja obrazovanja koji se provode u Varaždinskoj županiji.