Akcija prikupljanja razvrstanog otpada na lepoglavskom području Foto: Grad Lepoglava / ilustracija

Akcija prikupljanja razvrstanog otpada na lepoglavskom području

Varaždinske vijesti | 13.12.2016. u 18:21h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Tvrtka Ivkom provest će 14. prosinca akciju prikupljanja razvrstanog otpada na području grada Lepoglave i to za sljedeća naselja: Donja Višnjica, Gornja Višnjica, Bednjica, Zalužje, Višnjička Jazbina, Zlogonje, Viletinec, Crkovec, Vulišinec, Muričevec, Očura i Kameničko Podgorje.

Prikupljat će se ambalažni papir (kutije od valovitog kartona i druga papirna i kartonska ambalaža), ambalažna plastika (isprane plastične boce, plastične vreće, plastične posude, tetrapak), ambalažna stakla (staklene boce i staklenke od zelenog, smeđeg prozirnog stakla i miješane) i auto gume (gume osobnih automobila, autobusa, teretnih automobila, radnih strojeva, radnih vozila i traktora).

Akcija se provodi u naseljima u kojima se selektirani otpad ne prikuplja u za to namijenjenim vrećama, već se selektirani otpad prikuplja putem spremnika na javnoj površini. Uz skupljanje otpada, cilj akcije je potaknuti građane na selektiranje otpada.

Otpad koji će se prikupljati u ovoj akciji građani trebaju navedenog dana (14. prosinca) ostaviti uz rub svojih nekretnina, na dijelu na kojem graniče s javnom površinom, gdje će prikupljati djelatnici trgovačkog društva Ivkom. Ambalažni papir, ambalažna plastika i ambalažno staklo moraju biti odvojeni u zasebnim vrećama (ne nužno u Ivkomovim).