Predavanje o novostima u prikupljanju otpada za mještane općine Petrijanec

Varaždinske vijesti | 6.7.2018. u 09:37h | Objavljeno u Našim krajem

U Društvenom domu Petrijanec i u Društvenom domu Nova Ves u srijedu su održane edukacije o novom načinu prikupljanja otpada.

Nakon uvodnog govora načelnika Željka Posavca, mještanima se obradio Robert Briški, predstavnik Čistoće d.o.o. Prezentacije su bile odlično posjećene te iz Općine Petrijanec zahvaljuju mještanima na odazivu i suradnji.

- Ono što se mijenja, a uvjetovano je novim zakonodavstvom prilagođenom pravilima EU, prije svega je obaveza svakog domaćinstva da sortira otpad. U općini Petrijanec i do sada je postojalo sortiranje, papira, metala, tekstila, a ono što je novo je odvajanje biorazgradivog otpada. Obaveza svake jedinice lokalne samouprave je da značajno smanji količinu nerazvrstanog otpada koji proizvodi, do 50 posto do 2021. godine. Poznato je da u nerazvrstanom otpadu najveći maseni udio predstavlja upravo biorazgradivi otpad pa će u idućem periodu upravo na ovu vrstu otpada biti stavljen naglasak. Zbog odvajanja biorazgradivog otpada značajno će se smanjiti količine u crnim kantama s miješanim otpadom, pa će tako od 1. srpnja Čistoća te kante prazniti svaki drugi tjedan – kažu iz Općine Petrijanec dodavši da mještani na internetskim stranicama Općine mogu vidjeti raspored odvoza.

rsz_cistoca.jpg

Označeno u