U Čarobnoj šumi rade dvije tete,koje brinu o dvanaestero mališana od jedne do sedam godina starosti

Potrebu za Dječjim vrtićem riješili otvaranjem igraonice u Područnoj školi u Šćepanju

| 3.10.2018. u 13:19h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Brezničkom Humu od početka ovog mjeseca djeluje novotvorena Igraonica, dječji vrtić za predškolce. Rezultat je to pozitivne politike čelništva općine, u kojoj živi 1300 stanovnika i gdje je stopa nezaposlenosti među najmanjima u županiji.

- Nakon što smo u potpunosti energetski obnovili zgradu područne škole u Šćepanju, od krovišta i termo fasade do novog solarnog sustava grijanja i podne izolacije, led rasvjete i nove ograde te dječjega igrališta sa spravama, u što je do sada investirano više od milijun kuna, prišlo se rješavanju pitanja odgovarajuće skrbi o vrtićkoj populaciji - ističe načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

S obzirom na to da do sada općina Breznički Hum nije imala kapaciteta za otvaranje dječjeg vrtića, pružila im se mogućnost da to pitanje riješe formiranjem dječje igraonice.
- Osim što je osigurala odgovarajući prostor, općina je sukladno Zakonu o dadiljama angažirala Obrt za čuvanje, brigu i skrb djece predškolske dobi "Čarobna šuma" te su zaposlene dvije odgajateljice. Općina također participira u financiranju predškolaraca tako da svako dijete sufinancira s 40 posto od ukupnog iznosa, dok preostalih 60 posto plaćaju roditelji - rekao je Hegedić.

- U Čarobnoj šumi rade dvije tete i to po principu vrtićkoga odgojno-obrazovnog pristupa, a trenutno imamo dvanaestero mališana od jedne do sedam godina starosti iz Brezničkog Huma, Hrašćine i Visokog - napominje voditeljica Igraonice Čarobna šuma Ivančica Horvat i dodaje kako je s novootvorenim obrtom ujedno riješila pitanje samozapošljavanja.

Iako Breznički Hum još uvijek nema svoj dječji vrtić, djeca predškolske dobi s tog područja više ne moraju putovati u Novi Marof, Varaždin ili Zelinu, već od sada mogu koristiti u Igraonici Čarobna šuma koja od početka mjeseca djeluje u sklopu Područne škole u Šćepanju.