Potpore Grada Ludbrega namijenjene malim proizvođačima svinja

Varaždinske vijesti | 24.6.2018. u 09:57h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg objavio je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje malih proizvođača svinja na području grada za 2018. godinu.

Cilj je kratkoročnim mjerama i dugoročnim projektima pružiti šansu opstanku i razvoju svinjogojstva na području grada. Potporom se želi potaknuti opstanak i razvoj malih proizvođača svinja. Iznos od 500 kn po krmači odobrava se korisniku za uzgoj i držanje krmača na domaćinstvu za rasplod od minimalno 2 do maksimalno 5 krmača. Također, odobrava se potpora korisnicima za uzgoj i držanje tovljenika za potrebe vlastitog domaćinstva minimalne težine od 80 kg nadalje. Potpora će se isplaćivati korisniku koji drži minimalno 3 komada svinja, a maksimalno 5 komada u iznosu od 300 kn po svinji. Najviši iznos potpore po jednom korisniku tijekom jedne kalendarske godine iznosi 5.000 kn.

Uvjeti za dodjelu potpore su da korisnici mogu biti poljoprivredna gospodarstva (OPG, obrti, trgovačka društva, zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti) upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, središte poljoprivrednog gospodarstva te stoka treba biti na području grada Ludbrega, korisnici potpore moraju biti upisani u Jedinstveni registar domaćih životinja.

Za svinje za koje je dobivena potpora, prilikom klanja potrebno je ušnu markicu dostaviti u Veterinarsku stanicu Ludbreg-Nova d.o.o. te obaviti pregled mesa svinja kod klanja za vlastite potrebe na trihineloskopsku pretragu, a prilikom prodaje svinje potrebno je izvaditi broj pasoša kod Veterinarske stanice Ludbreg-Nova d.o.o.

Prijave se podnose od 11. lipnja do 10. kolovoza.

Označeno u