Posebni gost sastava Leluja na Vinici bio Ivica Pepelko

VV | 9.5.2018. u 17:21h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju 6. svibnja kao jedan od sadržaja u povodu Dana općine Vinica održan je koncert pjevačke sekcije KUD-a Vinica ŽVS „Leluja“ pod nazivom „Nek popevka zleči vse“. Ovo je drugi koncert u organizaciji „Leluja“ i ove godine održan je pod pokroviteljstvom Općine Vinica.

Na ovogodišnjem koncertu Leluje su između ostalih izvele i novu skladbu koju kao autor potpisuje njihova članica Biserka Jakopanec, a aranžman Katarina Pajtlar pod čijim stručnim vodstvom djeluju četiri godine i nastupaju pred domaćom publikom i u susjednim općinama i šire.
Na koncertu su sudjelovali i Pjevačka sekcija KUD-a Voća iz Donje Voće, Ženski pjevački zbor „Stellarium“ iz Cestice, Ženska klapa „Angleluš“ iz Cestice, Muški vokalni sastav Nonet PGD Zlatoličje iz Republike Slovenije i Gabriela Hrženjak. Posebni gost koncerta bio je poznati promotor kajkavske glazbe Ivica Pepelko koji, kako sam kaže, rado dolazi viničkoj publici.

Za kraj koncerta Ivica Pepelko i Gabriela Hrženjak izveli su jednu od svojih zajedničkih pjesama, a potom su se svi izvođači, okupili na pozornici i zajedno otpjavali skladbu „Fala ti, Bože, za ovaj dan".