Pomoć najsiromašnijima: Ivanečki Crveni križ podijelio novih 580 prehrambenih paketa Foto: GDCK Ivanec

Pomoć najsiromašnijima: Ivanečki Crveni križ podijelio novih 580 prehrambenih paketa

Varaždinske vijesti | 30.6.2017. u 07:00h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec započelo je sredinom ožujka s provedbom jednogodišnjeg projekta "Humanitarni paket za središnju Hrvatsku". Provedba projekta biti će realizirana u tri podjele, a obuhvatit će područja grada Ivanca, grada Lepoglave, općine Donja Voća, općine Klenovnik, općine Maruševec te općine Bednja.

Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, a jedan od partnera u projektu je GCK Ivanec. Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD).

Cilj projekta je podjelom hrane i higijenskih potrepština pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva. Korisnici projekta su siromašne osobe i osobe u riziku od siromaštva prema kriterijima Hrvatskog Crvenog križa i to korisnici zajamčene minimalne naknade evidentirani od centara za socijalnu skrb, zatim osobe koje nisu korisnici ZMN, ali su u teškoj materijalnoj situaciji, a koje su evidentirane u zajedničkoj suradnji CZSS i GDCK Ivanec prema jasno definiranim kriterijima.

Tijekom ožujka ove godine GDCK Ivanec realizirao je prvu podjelu u kojoj se podijelilo ukupno 626 prehrambenih paketa za najsiromašnije sugrađane. Podjelom su bila obuhvaćena 158 korisnika s područja grada Ivanca, 137 korisnika s područja grada Lepoglave, 126 korisnika s područja općine Bednja, 98 korisnika s područja općine Donja Voća, 74 korisnika s područja općine Maruševec i 33 korisnika s područja općine Klenovnik.

Druga je podjela održana je tijekom svibnja u sklopu koje je podijeljeno ukupno 580 prehrambenih paketa, a obuhvaćeno je 150 korisnika s područja grada Ivanca, 131 korisnik s područja grada Lepoglave, 117 korisnika s područja općine Bednja, 80 korisnika s područja općine Donja Voća, 72 korisnika s područja općine Maruševec te 30 korisnika s područja općine Klenovnik.

Vrijednost prehrambenih paketa u prvoj podjeli za područje djelovanja GDCK Ivanec iznosila je 62.126,05 kn, dok je u drugoj podjeli iznosila 53.576,84 kn. Treća podjela slijedi sredinom srpnja, koja će uz pakete hrane čija će vrijednost iznositi 52.043,66 kn, sadržavati i pakete higijene ukupne vrijednosti 32.033,36 kn. Sveukupna vrijednost treće podjele iznosit će 84.077,02 kn.

U provođenju projekta GDCK Ivanec od iznimne su pomoći gradovi i općine, od kojih pojedini od njih pakete distribuiraju na teren u suradnji sa svojim vatrogasnim društvima, a pojedini u suradnji sa svojim zaposlenicima. 

Označeno u