Podrška Grada Lepoglave antifašistima i očuvanju antifašističkih vrijednosti

vv | 23.2.2017. u 14:31h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Ivanec, čije članstvo većinom čine antifašisti s područja grada Lepoglave, na Skupštini održanoj u Lepoglavi upozorila je na učestale pojave omalovažavanja i ignoriranja antifašističke borbe i oživljavanja ideje fašizma i nacizma.

Predsjednica Udruge Marija Varović, kojoj je na Skupštini povjereno da Udrugu vodi i u naredne četiri godine, najavila je nastavak aktivnosti usmjerenih očuvanja antifašističkih vrijednosti i promicanju antifašizma te se zahvalila Gradu Lepoglavi i drugim jedinicama lokalnih samouprava koje im u tome pružaju podršku.

Ispred Grada Lepoglave nastavak suradnje i pružanje pomoći i podrške radu Udruge najavili su gradonačelnik Marijan Škvarić, još jednom podsjetivši da je antifašizam utkan u Ustav Republike Hrvatske, te zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je na prijedlog Udruge da se obnovi Spomen groblje u Lepoglavi pojasnio da Grad planira obnovu cjelokupnog područja groblja pa tako i Spomen-groblja u Lepoglavi.

– Što se obnove Spomen groblja tiče Grad Lepoglava je u "niskom startu". Postoji projekt uređenja cijelog područja groblja u Lepoglavi no upoznati ste s time da smo, ne svojom krivnjom, izgubili gotovo polovicu proračuna. U takvim uvjetima teško je osigurati sredstva za sve potrebe no vjerujem da će ova Vlada prepoznati značaj Spomen groblja koje govori o gotovo tisuću ubijenih, među kojima su bili i maturanti i brucoši – rekao je Kovač.

Označeno u