Počinju radovi u Ivancu - milijunske investicije u komunalnu infrastrukturu Foto: B. Težak

Počinju radovi u Ivancu - milijunske investicije u komunalnu infrastrukturu

I.D./Varaždinske vijesti | 31.3.2017. u 11:35h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Dolaskom proljeća i toplijih dana otvaraju se prvi ovogodišnji radovi iz gradskog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Ivanca. Za više projekata građevinske su dozvole dobivene, a gradske su službe provele natječajne postupke pa je sve spremno za početak radova koji trebaju početi već idućih dana.

Među prvim većim radovima u Ivancu bit će gradnja mosta preko Bistrice u Ulici Ljudevita Gaja. I za ovaj projekt natječaj je proveden, a u postupku javne nabave radovi su povjereni tvrtki Hidroing iz Varaždina koja je ponudila najpovoljniju cijenu gradnje u iznosu od 397.600 kuna.

- Gradit će se armiranobetonski most, raspona 6,5 metara, ukupne duljine 11,7 m, širine kolnika 2x3 metara, s obostranim pješačkim stazama širine 1,5 metara. Uredit će se i kontaktne površine i prilazi mostu, kao i dio korita potoka Bistrice u zoni izvođenja radova. Još prošle godine Grad Ivanec je dao urediti pristupnu makadamsku cestu zapadno od mosta tako da će se njegovom izgradnjom omogućiti spajanje Gajeve sa Stepinčevom ulicom i s izlazom na Malezovu – izvijestio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Sve je spremno i za početak gradnje javne rasvjete uz županijsku cestu Ivanec–Jerovec. I za taj projekt proveden je postupak javne nabave, a najpovoljniji ponuditelj bila je tvrtka Elektro Golub iz Horvatskog. Vrijednost investicije je 224.500 kuna. Javna rasvjeta gradit će se na trasi dugoj 650 metara, od odvojka Nazorove ulice u Ivancu do mosta preko rijeke Bednje. Postavit će se kandelaberska rasvjeta visine 8 metara, s LED rasvjetnim tijelima.

- U skladu s dogovorom, i ŽUC uskoro kreće s radovima na prvoj fazi proširenja županijske ceste Ivanec–Jerovec. U sklopu tih radova izvest će se nogostup sa zapadne strane ceste, dok će se u nastavku s istočne strane izvršiti proširenje ceste s potpornim zidom i nogostupom. Ukupna duljina zahvata bit će 650 m. Procijenjena vrijednost ovih radova je veća od 550.000 kuna, s time da će Grad Ivanec, kao i dosad u svim zajedničkim projektima sa ŽUC-om, ovu investiciju sufinancirati s 25 posto sredstava – ističe Batinić.

U gradskoj upravi obavljaju se i pripreme za početak drugih radova. Među njima su i aktivnosti na asfaltiranju Preradovićeve ulice u Zoni C3 u Ivancu. Ove će se godine izraditi i projekti za proširenje ivanečke Gajeve ulice. U tijeku je i izrada projekata i troškovnika za uređenje dječjeg igrališta u Radovanu. Za izvođenje radova spremno je i uređenje pristupne prometnice do odlagališta komunalnog otpada u Jerovcu, čija je vrijednost 450.000 kuna. Počinju i pripremni radovi za izgradnju nove prometnice, točnije, spoja Varaždinska ulica – Jezerski put. Vrijednost tog zahvata procijenjena je na 100.000 kuna, a radovi će početi odmah nakon rješavanja imovinsko–pravnih odnosa. Obavljaju se i pripreme za uređenje autobusnog stajališta u Gačicama.

Idućih dana kreće i nova faza radova na uređenju Malog parka u Ivancu, gdje će se postaviti nove klupe i koševi za smeće. U to će se uložiti 22.000 kuna, a radove u parku obavit će Ivkom d.d. U pripremi su i projekti uređenja pješačkih staza u glavnom gradskom parku u Ivancu, uključujući i gradnju rampe i stepenica na spoju s nogostupom te pješačkom ogradom na nogostupu u duljini od oko 80 metara.

Označeno u