Počeo bogati program za Advent i Božić u općini Sračinec

V.V. | 5.12.2017. u 14:21h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na prvu adventsku nedjelju počeo je bogati program pripreme za Božić, koji će svojim mještanima omogućiti Općina Sračinec, župa Sračinec te mnogobrojne udruge s područja općine Sračinec.

Sve je počelo u Svibovcu Podravskom gdje je na predivnom adventskom vijencu u središtu mjesta upaljena prva adventska svijeća. Molitvu uz vijenac, koji su izradili članovi KUD-a Benedikt, vodio je župnik Siniša Dudašek.

Program se nastavlja u utorak 5. prosinca kada će darove svetog Nikole, koje financira Općina Sračinec, dobiti djeca Osnovne škole Sračinec, a na sam blagdan 6. prosinca darove će dobiti djeca vrtićke dobi.

U subotu 9. prosinca u Domu kulture u Sračincu održat će se tradicionalni "Božić v Sračincu", na kojem će, osim prodajne izložbe božićnih ukrasa, biti održan i bogat kulturno umjetnički program i predstavljanje knjige "Svatovski običaji Sračinca". Tradicionalni Božićni sajam otvoren je od 9 do 19 sati. Kulturno umjetnički programi održat će se u tri termina - u 10 sati, nastupa Dječji vrtić Bambi, dječja dramska grupa Zvjezdice iz Sračinca, u 15 sati nastupaju djeca Osnovne škole Sračinec, a u 18 sati je predstavljanje knjige "Svatovski običaji Sračinca", nastup KUD-a Strahoninec iz Strahoninca, KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog, Udruge žena Preslica iz Sračinca i KUD-a Zavičaj iz Sračinca.

U nedjelju 17. prosince u 17 sati održat će se Večer smijeha u TKIC-u u Svibovcu Podravskom, u organizaciji KUD-a Benedikt. Program u Svibovcu Podravskom nastavlja se 23. prosinca pjevanjem božićnih napjeva ispred jaslica u prirodnoj veličini.

Za kraj blagdanskih događanja pobrinut će se Kerekesh teatar koji će na Štefanje 26. prosinca nastupiti u Domu kulture u Sračincu s predstavom "Pokopaj me nježno".

Svi programi su besplatni.

Galerija slika