Načelnik Općine Zoran Hegedić (u sredini) s  predsjednikom Limene glazbe Sveti Martin Franjo Kropekom i tajnicom Orkestra Karlom Hegedić

Počelo obilježavanje Dana općine Breznički Hum

| 5.11.2018. u 19:22h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Predstavljanjem slika nastalih na tradicionalnoj likovnoj koloniji Sveti Martin, proslavom 20. obljetnice orkestra Limene glazbe Sveti Martin i promocijom nove književne publikacije, za vikend je počelo obilježavanje Dana općine Breznički Hum.

U tamošnjem je Vatrogasnom domu, pred dvjestotinjak ljubitelja pisane riječi i umjetnosti te članova orkestra, žitelja Brezničkog Huma i njihovih gostiju, o ovogodišnjem obilježavanju Dana općine Breznički Hum govorio načelnik Zoran Hegedić, a zatim je predstavljena Monografija Limene glazbe Sveti Martin.

Njihovim su zaslužnim članovima priznanja uručili član predsjedništva hrvatskog Sabora kulture i predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije Dragutin Koščak, predsjednik Orkestra Franjo Kropek i tajnica Orkestra Karla Hegedić.

Promociji knjige "Priče iz Lonie" uz autoricu, humsko-zagrebačku književnicu Ružicu Kišur Črlenec, obol su dali njeni gosti pjesnici Slavica Božičević iz Zagreba, Aleksandar Hrvat iz Ludbrega, Darko Foder iz Ivanca te duet Bemian iz Peteranca, dok su u glazbenom programu nastupili Uduga Prigorčica iz Breznice i KUD Meteor iz Hrašćine.

Program obilježavanja dana općine nastavljen je jučerašnjom izvedbom kazališnog komada "Deveta zapovijed" dramske udruge Kaj iz Zaboka, dok će središnji program proslave blagdana Svetog Martina biskupa i Dana župe i općine Breznički Hum uslijediti predstojećeg vikenda.

U petak će, 9. studenoga poslijepodne, u školskoj sportskoj dvorani biti upriličena Stolnoteniska ekshibicija u kojoj će snage odmjeriti političari i javne osobe te gosti - načenici općina, a potom će u atriju OŠ biti održana svečana sjednica općinskoga vijeća.

Istovremeno će na igralištu pod šatorom biti upriličen zabavno-koncertni program uz nastup čak 13 orkestara limene gazbe. Martinjskim nedjeljnim sejmom u dvorani škole i tradicionalnom gastronomskom ponudom Starinski žmaki pod šatorom na školskom igralištu uz obilje ponude iz domaće kuhinje i narodnim veseljem na Martinje u nedjelju 11. studenoga završit će proslava ovogodišnjeg Dana općine Breznički Hum

U subotu 17. studenog za najmlađe biti izvedeno nekoliko predstava dramske družine Ozana iz Visokog, a taj će program započeti u 18 sati u Vatrogasnom domu.