Počeli su radovi na dogradnji vrtića u općini Vinica

Varaždinske vijesti | 15.11.2018. u 08:47h | Objavljeno u Našim krajem

Po provedenom postupku javne nabave za izvođenje radova dogradnje (rekonstrukcije) postojeće zgrade dječjeg vrtića i potpisivanju ugovora sa tvrtkom Portal d.o.o. te čišćenja terena, danas su započeli zemljani radovi na dogradnji dječjeg vrtića u Marčanu u općini Vinica.

DSC_2925.JPG

Ukupna vrijednost radova je 3.441.659,69 kuna, a do kraja ove godine dovršit će se prva faza radova u kojoj bi dograđeni dio trebao biti stavljen pod krov, a slijedeća faza obuhvaća radove unutrašnjeg uređenja. Za prvu fazu radova financijska sredstva u iznosu od 1.021.000 kuna osiguralo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a 680.000 osigurano je u proračunu Općine Vinica.

- Dogradnjom dječjeg vrtića te rekonstrukcijom dijela postojeće zgrade dobit će se oko 262 m2 korisne površine, a što bi onda trebalo zadovoljiti sve potrebe za smještaj viničkih mališana u dječji vrtić. Za drugi dio radova te za opremanje prostora očekujem da ćemo osigurati sredstva iz Fonda za ruralni razvoj, kroz Mjeru 7.4.1. , na koju smo se prijavili u ljeti ove godine - izjavio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac prilkom obilaska gradilišta.

DSC_2947.JPG

 

Označeno u