Počeli radovi na izgradnji autobusnog stajališta na Ribić Bregu Foto: Grad Ivanec

Počeli radovi na izgradnji autobusnog stajališta na Ribić Bregu

Varaždinske vijesti | 3.7.2019. u 08:20h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec u ponedjeljak je, 1. srpnja, otvorio radove na gradnji autobusnog stajališta na Ribić Bregu. Stajalište se gradi na površini uz županijsku cestu, koju je Grad otkupio od privatnog vlasnika.

- Podsjećamo, uređenje autobusnog stajališta u ovome naselju godinama se nije uspijevalo realizirati zato jer građani – vlasnici parcela, Gradu nisu željeli ni prodati, a ni ustupiti potrebno zemljište. Alternativa je bilo obilježavanje stajališta oznakama na kolniku, za što je Grad u međuvremenu dobio i suglasnost MUP-a. No, kako su imovinsko-pravni odnosi u međuvremenu ipak riješeni, time su ispunjeni uvjeti za izgradnju standardnog autobusnog stajališta u punom profilu, čime će uvelike podići sigurnost svih putnika, naročito školske djece - ističu iz Grada Ivanca.

Budući da je od privatnog vlasnika otkupljeno oko 400 m2 zemljišta, bit će dovoljno mjesta i za uređenje dječjeg igrališta, a ono će se ovdje urediti iduće godine. Nakon izgradnje stajališta, postavit će se i autobusna nadstrešnica.

Nadstrešnica će biti postavljena i na sadašnjem autobusnom stajalištu u Lovrečanu, a podloga za njeno postavljanje već je izgrađena.

Investitor je Grad Ivanec, a u postupku javne nabave obavljanje radova povjereno je tvrtki Iskopi MS iz Vuglovca.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je gotovo 180.000 kuna.

autobusno_stajaliste_ivanec_2.jpeg