Počele pripreme za gradnju Rekreacijskog centra Lančić - Knapić u Ivancu

| 21.2.2017. u 08:47h | Objavljeno u Našim krajem

Na skupu, koji je u organizaciji Grada Ivanca održan u Gradskoj vijećnici 7. veljače, predstavljeno je idejno rješenje budućeg Rekreacijskog centra Lančić – Knapić koji je predviđen na prostoru Matišićevog bajera, odnosno na području prigradskog Mjesnog odbora Lančić - Knapić.

Riješeni imovinsko – pravni odnosi

U sklopu projekta predviđena je gradnja sportskih igrališta, staza i šetnica za rekreacijske potrebe i drugih pratećih sadržaja koji bi omogućili da se ovaj prostor pretvori u prvorazrednu rekreacijsku zonu.

Uz mještane zapadnog gradskog područja koji žive u Lančiću, Knapiću, Vuglovcu, Kaniži i Gečkovcu te u zapadnom dijelu naselja Ivanec, budući centar bio bi otvoren i svim ostalim zainteresiranim rekreativcima.

Uz gradonačelnika Milorada Batinića, njegove zamjenike Čedomira Bračka i Branka Putareka i druge predstavnike gradskih službi, prezentaciji idejnog projekta nazočili su i predstavnici DŠR-a i Mjesnog odbora Lančić – Knapić te Sportskog ribolovnog društva Ivanec.

Okupljenima se uvodno obratila pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić te pojasnila da se idejno rješenje građanima nije moglo predstaviti do kraja 2016., kako se isprva planiralo, a razlog tomu su bili dugotrajni postupci rješavanja imovinsko – pravnih odnosa s vlasnicima nekretnina.

Budući da ih je Grad Ivanec u međuvremenu uspio riješiti i postati vlasnik zemljišta u obuhvatu Matišićevog bajera, samim tim stvoreni su preduvjeti da se krene u realizaciju projekta.

Ozbiljan projekt

Gradonačelnik Batinić naglasio je kako je riječ o ozbiljnom projektu koji zbog specifičnosti zahtijeva uključivanje struke i partnersku suradnju svih onih koji će zajedno raditi na njegovu oživotvorenju. Arhitektica Zdenka Šarolić, direktorica Studija Nexar, nazočnima je detaljno predstavila idejno rješenje Rekreacijskog centra Lančić - Knapić.

Mještani su redom izrazili pozitivno mišljenje o ovome projektu, a zanimale su ih i mogućnosti da se predloženo rješenje proširi i drugim sadržajima (košarkaškim igralištem, igralištem za odbojku na pijesku, zelenom površinom za potrebe seoskih igara i sl.) koji bi im omogućili prihvat većeg broja sudionika, odnosno, da na ovom prostoru održavaju i rekreacijske manifestacije državnog ranga.

Draženko Jakopović, predsjednik SRD-a, društva kojemu je resorno ministarstvo povjerilo gospodarenje bajerom, okupljenima je sugerirao neka korisna rješenja u vezi s uređenjem, ali i zaštitom bajera kao ribolovnog područja.

Naglasio je da SRD neće biti brana aktivnostima na ovomu projektu te Gradu i mještanima ponudio stručnu pomoć i iskustvo. Kako bi se što prije moglo prići nastavku aktivnosti, dogovoreno je da mještani, sportski rekreativci i predstavnici SRD-a s arhitektima iz Studija Nexar što prije obiđu teren, da jasno definiraju svoje želje i potrebe, da odrede namjene pojedinih površina i definiraju obuhvat i dimenzije staza te da arhitektima daju elemente i smjernice za izradu glavnog projekta.

Označeno u