Petrijanečki vatrogasci na okupu, Stanislavu Mikuleku diploma počasnog vatrogasnog časnika

IHR/Varaždinske vijesti | 27.3.2019. u 14:09h | Objavljeno u Našim krajem

- U prošloj godini nabavljena su dva vatrogasna vozila za DVD Strmec Podravski te DVD Nova Ves te je započela rekonstrukcija i nadogradnja Vatrogasnog doma u Družbincu - istaknuo je tajnik Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec Tomislav Križnjak govoreći o Izvješću o radu u prošloj godini na Skupštini tog vatrogasnog društva. Podneseno je i financijsko izvješće, a jednoglasno je prihvaćen plan rada te financijski plan za 2019. godinu Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec za ovu godinu. Na Skupštini je bio i načelnik Općine Željko Posavec.

- Općina Petrijanec u 2018. godini izdvojila je 228.000 kuna za Vatrogasnu zajednicu. Hvala na suradnji svim društvima koja su uz primarne vatrogasne djelatnosti sudjelovali i na svim ostalim aktivnostima te humanitarnim, sportskim i društvenim manifestacijama koje je organizirala Općina - istaknuo je Posavec.

U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije vatrogascima je na njihovu radu čestitao Robert Kovačić. Istaknuo je kako su petrijanečki vatrogasci aktivni u radu županijske Vatrogasne zajednice i Muzeju hrvatskog vatrogastva.

Na Skupštini su bili i predstavnici vatrogasci iz Maruševca, Svibovca Podravskog i Cestice.

- Suradnja između naših vatrogasnih zajednica je iznimna i dosad je rezultirala mnogim zajedničkim aktivnostima od kojih valja spomenuti zajedničku organizaciju Međuopćinskog natjecanja vatrogasnih zajednica općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec koje će se ove godine održati po šesti put - rekao je Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice Cestica.

Na samom kraju predstavnik Vatrogasne zajednice županije Robert Kovačić dodijelio je diplomu za zvanje počasni vatrogasni časnik dugogodišnjem i aktivnom članu DVD-a Nova Ves Stanislavu Mikuleku.