Petrijanečka jesenska večer: Zabava uz tamburaše, kestene, palačinke i domaći mošt

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.11.2017. u 14:25h | Objavljeno u Našim krajem

Prošla subota u Petrijancu provedena je u veselom, ali i gurmanskom raspoloženju. Manifestacija pod nazivom „Petrijanečka jesenska večer“ okupila je sve generacije posjetitelja koji su mogli uživati u kulturno zabavnom programu te u bogatoj ponudi raznih delicija.

Prije samog početka programa prisutne je pozdravio općinski načelnik Željko Posavec zahvalivši svima koji su sudjelovali u pripremi i provedbi cjelokupne priredbe.

U dupkom punoj dvorani društvenog doma recitacijama i nastupom folklorne skupine led su probila djeca iz dječjeg vrtića „Dječji svijet“ a nakon njih folklorna grupa Osnovne škole Petrijanec oduševila je izvedbom dječjih igra i plesova Slavonije. Članovi dramske skupine „Ka te briga mi“, koja djeluje u sastavu KUD-a Petrijanec, nasmijali su publiku skečom „Čudnovate gorice“ te izvedbom ceremonije krštenja mošta. Tamburaška sekcija KUD-a Petrijanec izvela je nekoliko samostalnih skladbi, a cijelo vrijeme sudjelovala u pratnji folklornih skupina od kojih je ona KUD-a Petrijanec svojim veselim plesom i zatvorila kulturno – umjetnički dio programa.

Nakon tog prvog dijela posjetitelji su mogli probati tradicionalna jela ovoga kraja koje su pripremili petrijanečki lovci, ribiči, članovi udruga te vlasnici poljoprivrednih gospodarstava, zasladiti se kestenima, palačinkama i kolačima te se okrijepiti domaćim moštom ili vinom. Za dobru glazbenu atmosferu tijekom daljnjeg druženja pobrinuli su se petrijanečki tamburaši.

Manifestaciju je organizirala Općina Petrijanec u suradnji s članovima Mjesnih odbora te udruga a ove godine sav prihod namijenjen je vatrogascima kojima će ovo biti, uz redovna sredstva, dodatna pomoć pri nabavci opreme kako bi u još kvalitetnijoj mjeri bili na raspolaganju našim sugrađanima.